5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primarul Bacăului propune realizarea “Promenadei Bistriţei”, un proiect de încurajare a circulaţiei nemotorizate

Foto: Primăria Bacău

Primarul municipiului Bacău, Lucian Daniel Stanciu-Viziteu dorește să le propună  consilierilor locali, în şedinţa viitoare,  spre aprobare realizarea “Promenadei Bistriţei”, un proiect care are ca scop încurajarea circulaţiei nemotorizate.

Mai cu seamă, edilul a spus că investiţia  vizează realizarea unei circulaţii pietonale şi a unei piste de biciclete, în scop de agrement sau sport, în jurul lacului din municipiu.

“Ştim cu toţii cum arată acum digul de-a lungul lacului. Se află într-o stare de degradare şi necesită lucrări de reparaţii şi modernizare. Nu există marcaje care să separe circulaţia velo de cea pietonală, parapetul din elemente prefabricate este degradat şi parţial desprins. Acest proiect face parte dintr-un sistem mai amplu ce are ca obiectiv strategic încurajarea deplasărilor nemotorizate. Asta se va traduce într-o stare de sănătate mai bună, reducerea poluării şi reducerea traficului”, a declarat primarul Lucian Daniel Stanciu-Viziteu, potrivit unui comunicat Agerpres.

De-a lungul promenadei vor fi realizate amenajări de spaţii verzi cu mobilier urban şi locuri de odihnă şi va fi amplasat un sistem de iluminat public.

Acest proiesct se ridică la valoare de  7 milioane lei iar fondurile ar urma să fie alocate de la bugetul local.

Print Friendly, PDF & Email