26 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primarul Brașovului a inaugurat prima grădiniţă nou construită în municipiu după 1989

Foto: Agerpres

Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, a participat la deschiderea primei grădiniţe construite după 1989 în oraş, în cartierul Tractorul, o investiţie ce are o valoare de  peste 1 milion de euro, finanţată cu fonduri europene prin POR 2014-2020.

Grădiniţa are o capacitate de 90 de copii şi cinci grupe, trei dintre acestea – două grupe mici şi una mijlocie – începând, luni, cursurile. Preşcolarii vor avea la dispoziţie în noua grădiniţă cele mai noi dotări în materie de educaţie, inclusiv table interactive, se arată într-o informare transmisă de Primăria Braşov.

“Este un proiect pe care l-am demarat în 2021, odată cu semnarea contractului, şi care, iată, astăzi, 15 aprilie, îşi deschide larg porţile pentru cei mici. Începem cu două grupe mici şi o grupă mijlocie, dar din toamnă va funcţiona grădiniţa la toată capacitatea, cu cele cinci grupe planificate. Este o clădire nouă, o clădire cu toate dotările şi o clădire care şi-a aşteptat ‘clienţii’, grădiniţiştii, cu ghiozdane şi cu surprize dulci”, a declarat primarul Allen Coliban, conform informării  Agerpres.

Împreună cu primarul Allen Coliban, la deschidere a fost prezent şi inspectorul şcolar general, Ovidiu Tripşa, care a vorbit despre importanţa deschiderii unei grădiniţe în cartierul Tractorul, având în vedere cererea foarte mare care este aici.

“Cifra de şcolarizare la grupele de grădiniţă este undeva la 22 de copii pe grupă şi, în cartierul Tractorul, cel puţin, în grădiniţele 30, 34 şi 35 ajungem şi până la 30 de copii”, a explicat inspectorul şcolar general Ovidiu Tripşa.

De altfel, grădiniţa are o suprafaţă construită de 279 metri pătraţi şi suprafaţa desfăşurată de 763 metri pătraţi, având regim de înălţime demisol+parter+etaj1+etaj 2 retras.Lucrările pentru ea au început în 2021 și au fost finalizate anul trecut.

În prezent, Primăria Braşov mai derulează alte trei proiecte de construire de grădiniţe în zona nouă a cartierului Tractorul, în diferite faze de implementare.

Print Friendly, PDF & Email