22 februarie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primarul Capitalei anunță consolidarea unei clădiri din 1928. Imobilul este încadrat în clasa de risc seismic I

 

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, marți, 13 februarie, consolidarea unei clădiri de cinci etaje, cu risc seismic, construită în 1928, situată într-una din zonele protejate ale Capitalei.

Imobilul se află pe str. Dianei nr. 2 și are funcţiunea de locuinţe colective şi spaţii cu altă destinaţie, fiind încadrată în clasa de risc seismic I.

“Este vorba despre un imobil din str. Dianei nr. 2, cu 5 etaje, care are funcţiunea de locuinţe colective și spații cu altă destinație, construită în anul 1928 și încadrată în clasa de risc seismic I.

S-a emis autorizaţia de construire, urmează atribuirea lucrărilor şi relocarea proprietarilor. După finalizarea lucrărilor de consolidare se vor reface faţada, mansarda, finisajele interioare, se vor termoizola pereţii exteriori etc.

Cromatica şi texturile de pe faţade vor fi conform cu cele originale, astfel încât la finalizarea lucrărilor faţadele vor avea aspectul arhitecturii care a existat la vremea la care a fost construită clădirea” a anunțat edilul Capitalei, Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

Lucrările sunt finanţate prin PNRR, şi conform contractului de finanţare perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni, a mai menționat primarul municipiului București pe pagina sa de socializare.

Print Friendly, PDF & Email