5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primarul Clotilde Armand: Bugetul Sectorului 1 pe 2023 trebuie revotat

Foto: Agerpres

Bugetul Sectorului 1 pe 2023 trebuie revotat, după ce Prefectura Capitalei a depistat faptul că amendamentele depuse de consilierii locali ai PNL şi PSD sunt nelegale, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, potrivit unui comunicat Agerpres.

“Consilierii PNL şi PSD au adoptat un buget nelegal, deoarece amendamentele pe care le-au depus şi votat au modificat radical structura bugetului pe care l-am propus şi bugetul trebuie revotat. (…) Solicit consilierilor PNL şi PSD să intre în legalitate, să respecte punctul de vedere al Prefecturii şi să aprobe proiectul de buget aşa cum l-am propus. Un proiect bun, axat pe investiţii şi pe interesele comunităţii locale. În caz contrar, îi voi acţiona în judecată”, a spus primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Mai cu seamă, prefectul Municipiului Bucureşti a constatatcă sunt anumite aspecte de nelegalitate ale bugetului,  ceea ce impune  reanalizarea actului administrativ în vederea respectării întocmai a prevederilor legale, au transmis reprezentanţii Primăriei Sectorului 1.

Conform surselor citate, Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti explicat faptul că “în întreg conţinutul legii speciale nu se regăsesc dispoziţii care să confirme ipoteza că autoritatea deliberativă, analizând proiectul de buget local elaborat şi prezentat de către ordonatorul de credite, cu sprijinul de specialitate al compartimentelor de resort din subordinea acestuia, ar avea dreptul de a modifica structura bugetului local şi de a schimba arhitectura proiectului elaborat de primar”.

În acest contest, instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti a solicitat ca la următoarea şedinţă a Consiliului Local Sector 1 să fie reexaminată hotărârea privind aprobarea bugetului general centralizat al Sectorul 1 pe 2023, astfel încât regulile de procedură şi cele privind competenţa materială a celor două autorităţi ale administraţiei publice locale să fie respectate. Instituţia Prefecturii a confirmat, miercuri, posibilitatea repunerii pe ordinea de zi a Consiliului Local Sector 1 şi a aprobării a proiectului de buget pe 2023.

Ca urmare, primarul Clotilde Armand a organizat  joi o şedinţă extraordinară a Consiliului Local pentru dezbaterea şi adoptarea proiectului de hotărâre privind modificarea şi intrarea în legalitate a bugetului pe 2023.

Print Friendly, PDF & Email