26 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Proiect cu fonduri europene, pentru reducerea infecţiilor nosocomiale, implementat de Institutul Inimii din Târgu Mureş

Foto:News.ro

Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş a anunțat demararea unui proiect, ce va fi derulat din fonduri europene, care are ca scop reducerea riscului de infecţii nosocomiale. Proiectul are în vedere implementarea unui sistem de control microbiologic al aerului în cele două blocuri operatorii, izolarea pacienţilor cu infecţii, achiziţionarea de echipamente necesare prevenirii şi tratării infecţiilor asociate actului medical.

Proiectul “Modernizare bloc operator şi ATI, inclusiv dotarea IUBCvT Târgu Mureş în vederea reducerii riscului de infecţii nosocomiale” are ca scop dotarea cu echipamente şi materiale necesare pentru prevenirea, diagnosticul şi tratamentul infecţiilor asociate asistenţei medicale.
Una dintre etapele acestui proiect o reprezintă realizarea unui sistem integrat de control microbiologic al aerului în cele două blocuri operatorii care cuprind 5 săli de operaţii, precum şi în cele două secţii de terapie intensivă. Acolo se va face reconfigurare arhitecturală şi se va asigura independenţa funcţională, alimentare cu apă şi agent termic.
De asemenea, un alt obiectiv al proiectului este legat de izolarea/gruparea şi tratarea pacienţilor critici cu infecţii asociate asistenţei medicale. În acest sens, vor fi realizate câte două saloane de izolare cu presiune negativă la nivelul secţiilor de ATI existente şi două saloane de izolare cu un pat la nivelul Secţiei de chirurgie cardiovasculară.
Institutul Inimii din Târgu Mureş vizează, prin implementarea acestui proiect, şi asigurarea capacităţii de testare, diagnostic şi stabilire terapie, ca bază pentru orientarea clinică, prin dotarea cu analizoare automate de identificare a microorganismelor şi de efectuare a antibiogramelor.
Print Friendly, PDF & Email