12 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

PSD și PNL au bătut palma pentru alegerile din 2024: liste comune la Parlamentul European, comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare și alegeri prezidențiale în septembrie

,

UPDATE: Alegerile prezidenţiale vor avea loc în luna septembrie, a declarat premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, miercuri seară. după întâlnirea coaliţiei de guvernare, potrivit Agerpres.

„Faptul că am decis să facem această comasare nu este ceva împotriva democraţiei, ci, dimpotrivă, un vot în plus pentru democraţie şi pentru a avea o reprezentare corectă pentru români.

Am decis, şi le mulţumesc colegilor mei din PSD, astăzi, la fel ca şi colegilor din PNL, să avem şi o alianţă electorală pentru europarlamentare”, a declarat Marcel Ciolacu la finalul şedinţei decisive a coaliţiei privind organizarea alegerilor, desfăşurată, miercuri după-amiază, la Palatul Parlamentului.

Potrivit premierului, comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale nu este „împotriva democraţiei”, ci „pentru a avea o reprezentare corectă pentru români”.

„Faptul că noi am decis să facem această comasare nu este ceva împotriva democraţiei, este, dimpotrivă, un vot în plus pentru democraţie şi pentru a avea o reprezentare corectă pentru români.

Am decis, şi le mulţumesc colegilor mei din PSD, astăzi, la fel ca şi colegilor din PNL, să avem şi o alianţă electorală pentru lista de europarlamentare. Oricât am încerca să împachetăm cuvintele este evident că numai cele două mari partide se pot uni şi pot face faţă unui val extremist. Niciuna dintre cele două forţe politice nu se pot angaja singure în această luptă”, a explicat liderul social-democraţilor.

Liderii coaliției PSD și PNL au bătut palma pentru alegerile din 2024: liste comune la Parlamentul European și comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, pe 9 iunie. Mai rămâne ca decizia să fie validată de membrii celor două partide aflate la putere. 
Liderii PSD și PNL discută rezultatele negocierilor și cu președintele României, Klaus Iohannis. Vicepreședintele social-democrat Mihai Tudose a justificat deciziile luate în această dimineață (21 februarie), în ședința Coaliției, cu o cercetare sociologică.
“Noi aşteptam o cercetare sociologică despre ce îşi doresc românii şi să acţionăm în acest sens. Acea cercetare sociologică ne-a sosit azi-noapte, la 12 noaptea.
Vă dăm în premieră faptul că mai mult de 60% dintre români doresc comasarea şi o majoritate chiar mai mare doresc o continuitate a guvernării, o stabilitate şi o coerenţă în guvernare”, a spus Mihai Tudose, coordonatorul PSD la alegerile europarlamentare.

Tudose a mai precizat că, ”după ce s-a întâmplat în ultimii ani în România, e clar că lumea s-a săturat de schimbări bruşte, pe picior, de schimbări de guvern, de schimbări de politică internă şi externă”.

Cercetarea sociologică a fost realizată prin telefon de Avangarde pe 950 de subiecți cu două zile înainte de decizia Coaliției, în perioada 19-20 februarie, și are o marjă de eroare de plus/minus 3,1%, notează Europa Liberă România. 
Print Friendly, PDF & Email