3 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

PUZ pentru linia M4 de metrou, tronson Gara de Nord – Gara Progresul a ajuns în dezbatere publică

Foto: Agerpres

 

Proiectul privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru Linia M4 de metrou, tronson Gara de Nord – Gara Progresul, a fost supus dezbaterii publice, prin intermediul  paginii de internet a Primăriei Capitalei.

Acesta poate fi consultat la adresa: https://www3.pmb.ro/institutii/cgmb/dezb_publica/proiecte.

Trebuie menționat un aspect important și anume că termenul pentru primirea recomandărilor este 13 februarie.

Anterior, în decembrie 2022, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan venea cu respingea acuzaţiile referitoare la faptul că PMB ar tergiversa aprobarea PUZ pentru magistrala 4. El scria, pe Facebook, că “în loc să caute vinovaţi imaginari”, Ministerul Transporturilor ar trebui să accelereze proiectarea şi avizarea pentru realizarea magistralei de metrou M4.

“Secretarul de stat Ionel Scrioşteanu a susţinut zilele trecute că PMB tergiversează aprobarea PUZ-ului pentru magistrala 4. Nimic mai fals. Ministerul a obţinut de la PMB avizul preliminar în 21 ianuarie 2022. De atunci a fost în sarcina proiectanţilor ministerului să obţină avizele de la instituţii, în baza cărora PMB să emită avizul arhitectului şef. În 21 octombrie 2022 ministerul a revenit la PMB cu avizele obţinute. Dintre acestea, avizul Ministerului Apărării, emis în 11 aprilie 2022, era negativ (condiţionat de mutarea staţiei din faţa Ministerului), iar PMB nu poate emite legal avizul arhitectului şef fără avize pozitive de la toate instituţiile”, declara edilul Capitalei, potrivit unui comunicat Agerpres.

Print Friendly, PDF & Email