26 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

România va furniza Israelului grâu în situații de urgență. La schimb, vom primi tehnologie și expertiză agricolă

România va furniza Israelului grâu în situații de urgență. La schimb, vom primi tehnologie și expertiză agricolă, potrivit unui acord semnat duminică, 12 mai, de ministrul israelian al Agriculturii, Avi Dichter, și omologul său român, Florin Barbu. 

„În perioada actuală de incertitudine globală şi conflicte geopolitice severe în regiunea noastră, acest acord, care este rezultatul unor interese comune, va pune la dispoziţia Israelului un canal suplimentar de import, în special în situaţiile de urgenţă”, a declarat Avi Dichter, citat de TVR Info.

Israel a mai semnat astfel de acorduri similare cu Uzbekistanul, Azerbaidjanul şi Morocul, toate având drept obiectiv diversificarea surselor de aprovizionare cu grâu, după criza globală provocată de invazia rusească din Ucraina.

Cu prilejul vizitei sale la Bucureşti, ministrul israelian al Agriculturii, Avi Dichter s-a întâlnit cu omologul român, Florin Barbu, precum şi cu liderul comunităţii evreieşti, Silviu Vexler, şi cu liderii Camerei de Comerţ şi Industrie România Israel, mai relatează TVR Info. 

Print Friendly, PDF & Email