22 februarie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Scandal uriaș la primăria Popești Leordeni. Primarul Petre Iacob acuzat de unul dintre consilieri ca a sustras anexele 1-8 ale noului PUG

Însușirea , folosirea sau traficarea de către un funcționar public în interesul său sau al altuia , în cazul nostru primarul Petre Iacob și alți funcționari publici din aparatul sau ,de documente publice pe care le gestionează sau le administrează , se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și cu interzicerea executării dreptului de a ocupa o funcție publică .

Surpriză mare și scandal la fel de mare la ședința CL Popești Leordeni din data de 26.01 2024 când urma să fie votat noul PUG al orașului Popești Leordeni și acest vot nu a putut să mai fie adoptat .

Primarul Petre Iacob retrage de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind aprobarea noului PUG al orașului pe un motiv inexplicabil :lipsa anexelor 1- 8 ale acestui nou PUG.

În acest nou PUG al orașului sunt prevederi care încurcă evident interesele imobiliare de ani de zile ,extrem de vizibile ale primarului ,ale familiei sale și ale grupului de interese din jurul acestuia .

Mai ai mult, noul PUG prevede oprirea unui focar de poluare pentru cetățeni prin ecologizarea gropii de gunoi Glina ,ceea ce încurcă interesele primarului cu poluatorii de la această bombă ecologică .

Scandalizați peste măsură, o parte dintre consilieri intervin în ședința și îl acuză în direct pe primarul Petre Iacob de sustragerea anexelor 1-8 ale noului PUG și plasarea lor într-un “sertar” pentru a nu putea fi votat în cadrul ședinței .

Mai mult aceștia arată ca anexele în discuție au circulat prin primărie cu ocazia întocmirii rapoartelor de specialitate pe comisii și expunerea de motive a primarului .

În fața acestor acuzații Petre Iacob roșu la fața ca un rac fiert și cu nasuri de la cămașă desfăcuți la burtă nu a reușit să articuleze nici măcar o apărare .

Sfidător si îngâmfat dar marcat emoțional de descoperirea făcută de acuzatorii săi, repeta tot timpul ca un patefon stricat “dar ce vreți să spuneți ? ca am luat eu anexele ? nu vă e rușine ?”

Cazul incredibil de blocare a votării unui proiect în cadrul unei ședințe publice prin sustragere de documente chiar de primarul care l-a pus pe ordinea de zi nu este doar rodul unei minți întunecate dar reprezintă un caz grav atât la nivel local, central, național și chiar internațional.

Ce imagine și ce mesaj transmite acest caz și această metodă infracțională către celelalte primării din țară, către funcționarii publici din Guvern și partide sau către partenerii nostrii europeni sau americani ?

Ca în România unde se trimit fonduri europene pentru dezvoltare de proiecte publice există primari care așteaptă și sunt pregătiți cu metode omologate să sustragă aceste fonduri chiar prin furt de documente și dirijarea acestor fonduri în direcția propriilor interese .

Ca în România se fură documente publice chiar de către cei care le gestionează

Sunt zeci de motive juridice ,de responsabilitate privind funcția ocupata ,etice ,morale guvernamentale etc. pentru ca organele statului român ,poliție , procuratura să se autosesizeze în acest caz grav .

Și asta pentru a avea măcar o explicație ca nu se stă cu mâinile în sân la astfel de infracțiuni grave cu răsunet internațional dar și pentru a descuraja alți funcționari publici care văd această metodă ca fiind “ genială “pentru situații similare care pot fi speculate de aceștia în viitor .

Este necesară autosesizarea pentru ca a stârnit un val de emoție publică negativă în rândul populației , este necesară pentru ca sfidarea a fost în fața lumii,   în prezența a cel puțin 100 de oameni și cu o ședință de consiliu local înregistrată video și pusă pe site-ul public .

Niciodată orașul Popești Leordeni nu s-a aflat într-o stare mai jalnică spun oamenii adunați în fața primăriei după ședința de consiliu local .

Cu orașul înecat în gunoaie , cu poluări și contaminări dar și cu decizii șocante ale primarului , multe contra oamenilor care l-au ales ,intrăm într-un an electoral incert mai spun aceștia.

Totuși vanzarea sănătății publice a unei comunități locale de către primarul care o conduce în realizarea scopurilor imobiliare private ale acestuia nu se găsește la tot pasul și reprezintă totuși un unicat în materie de infracțiuni la nivel național și poate european adaugă dl Vasile de la magazinul alimentar din strada Fermei.

Asociațiile de mediu și cetățenii orașului prezenți la ședința CL uimiti și revoltați de atitudinea primarului organizează stringerea de semnături pentru o plângere penală colectivă și demiterea primarului Petre Iacob la care se adaugă și acest nou capăt de cerere aferent sustragerii de documente publice pe care le gestionează de către funcționari publici rău intenționați.

Și abuzul în serviciu este o speță destul de cunoscută de primarul Petre Iacob care a fost trimis în judecată în data de 10 mai 2022 de către procurorii de pe lângă parchetul Cornetu pentru deturnarea banilor publici ai primăriei pe care o conduce .

Si cum nu era suficient să ne facem de râs vine să umple paharul și furtul calificat și sustragerea de documente publice , asta ca “să dăm bine” național și internațional mai spune domnul Cristescu ,administratorul unui imobil din apropierea primăriei .

Petre , Petre nimeni nu te crede !

Cererea de protest a cetățenilor pentru demiterea primarului Petre Iacob:

Manifestatie publica- Popesti Leordeni
Print Friendly, PDF & Email