30 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, avertizează că lumea nu își poate permite mai mult război

FILE PHOTO: UN Secretary-General Antonio Guterres gestures while speaking during the opening of the 2022 UN Ocean Conference in Lisbon, Portugal, June 27, 2022. REUTERS/Pedro Nunes

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a avertizat duminică, 14 aprilie, că lumea nu își mai poate permite mai mult război. 

 

“Nici regiunea, nici lumea nu-şi pot permite mai mult război”, a declarat duminică secretarul general al ONU, Antonio Guterres, lansând un apel la “reţinere maximă” în cadrul Consiliului de Securitate reunit după atacul Iranului împotriva Israelului, relatează Agerpres care citează AFP.

“Orientul Mijlociu este pe marginea prăpastiei. Populaţiile regiunii se confruntă cu un pericol real al unui conflict generalizat devastator. Este momentul pentru dezamorsare şi dezescaladare. Este momentul pentru a da dovadă de reţinere maximă”, a punctat Antonio Guterres.

“Este vital să se evite orice acţiune care ar putea duce la confruntări militare majore pe mai multe fronturi în Orientul Mijlociu”, a adăugat oficialul.

Antonio Guterres a condamnat din nou atacul lansat sâmbătă, 13 aprilie, de Iran împotriva Israelului, denunţând o “escaladare gravă”.

Totodată, Guterres a condamnat încă o dată atacul împotriva consulatului iranian din Damasc, la 1 aprilie, subliniind “principiul inviolabilităţii” instituţiilor diplomatice, mai notează Agerpres.

Print Friendly, PDF & Email