26 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Secţia 26 de Poliţie, dar şi un centru de consiliere şi informare antidrog, în Mall Grand Arena

Foto: Agerpres

Secţia 26 de Poliţie, dar şi primul centru de consiliere şi informare antidrog din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog funcţionează începând de joi în Mall Grand Arena, din Sectorul 4.

Trebuie menționat faptul că în aceeaşi incintă au fost mutate deja: Direcţia de Poliţie Locală, Direcţia de Evidenţă a Persoanelor, Direcţia de Impozite şi Taxe Locale şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Sectorul 4.

Secţia 26, având ca areal de acoperire zona de sud a sectorului, a fost relocată din vechiul sediu, situat în zona Drumul Creţeştilor. Noul sediu a fost amenajat pe o suprafaţă de 1.000 de mp, la primul etaj al complexului comercial, şi va găzdui Biroul Ordine Publică, Biroul Investigaţii Criminale, Biroul Criminalistic, precum şi un Birou pentru eliberarea cazierului judiciar. Accesul în incinta secţiei de poliţie va fi unul securizat şi va fi asigurat independent de programul de funcţionare limitat al mall-ului, informează Primăria Sectorului 4.

Primarul Daniel Băluţă a scos în evidență faptul că în ultimii ani s-a înregistrat o scădere a indicelui de infracţionalitate la nivelul Sectorului 4, care s-a redus de la 104 în anul 2016, la o valoare de 63, în 2023. Pe de altă parte, edilul a atras atenţia asupra faptului că în ultimii ani s-a înregistrat o creştere a consumului de droguri şi că acest lucru a ajuns să reprezinte “o problemă majoră” a societăţii româneşti, dar şi a comunităţii. Centrul de consiliere inaugurat joi se adresează în primul rând tinerilor aflaţi în pericol, precum şi familiilor acestora.

“Am realizat aici, în acest loc, un adevărat hub administrativ, întrucât laolaltă, aşa cum în permanenţă a fost conceptul administraţiei Sectorului 4, laolaltă se găsesc mai multe instituţii ale primăriei, respectiv mai multe instituţii ale statului român, care conlucrează în beneficiul oamenilor. Astăzi, mai mult decât oricând, parteneriatele pe care le-am generat şi-au văzut efectele. (…) Astăzi avem o premieră în România, un parteneriat dezvoltat cu Ministerul de Interne, prin Poliţia Municipiului Bucureşti, pe de o parte, şi împreună am realizat noul sediu al Secţiei 26 de poliţie, o secţie extrem de importantă, pentru că este reprezentativă pentru extinderea pe care Sectorul 4 o are. Numai în ultimii patru ani, în Sectorul 4 s-au întemeiat peste 8.000 de familii şi s-au născut 13.000 de copii”, a spus edilul, potrivit unui comunicat Agerpres.

Directorul general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, chestor Bogdan Berechet, a declarat că schimbarea sediului Secţiei 26 s-a realizat cu scopul de  “a facilita accesul cetăţenilor către poliţie”, dar şi pentru a scurta timpii de reacţie la evenimentele care necesită astfel de intervenţii.

“Totodată, s-au creat, pe lângă aceste avantaje pentru cetăţeni, în primul rând, condiţii optime de lucru pentru colegii noştri poliţişti”, a menţionat el.

Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat că administraţia din Sectorul 4 este una “prietenoasă cu oamenii, o administraţie smart, digitalizată şi deschisă” către cetăţeni.

“Acesta este motivul pentru care tot mai multe familii aleg să se mute în Sectorul 4, să trăiască, să iubească, să aibă locuri la creşe şi la grădiniţe. Să aibă un sector civilizat şi sigur. Astăzi, aici, se mai face încă un pas pentru a lupta cu infracţionalitatea, într-o strânsă colaborare între autorităţile statului, iar acest lucru arată că suntem determinaţi să ducem la capăt proiectele în urma cărora cât mai multe probleme ale oamenilor să fie rezolvate”, a declarat preşedinta PSD Bucureşti.

Print Friendly, PDF & Email