26 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, trage un semnal de alarmă privind nivelul fraudelor: „Nu există țară curată”

Sursa: Snaper.ro

 

Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a transmis, miercuri, 10 aprilie, că procurorii europeni au constatat un prejudiciu de aproximativ 20 de miliarde de euro în cele aproape 2.000 de dosare de fraudă pe care le anchetează, potrivit Fanatik. 

Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a avertizat că nivelul fraudei în UE a fost și este subestimat și că nu există țară membră care să nu se confrunte cu acest tip de infracționalitate.

”La doi ani și jumătate după ce ne-am început activitatea, am avut mai mult de 1.900 de investigații active, cu un prejudiciu estimat cumulat de peste 19 miliarde de euro.

Peste 200 din aceste investigații se bazează pe primul proiect al Next EU Generation, cu un prejudiciu estimativ de peste 1,8 miliarde de euro. La doi ani și jumătate de când ne-am început activitatea, am subliniat că scara fraudei care afectează bugetul european a fost serios subestimată.

De ce? Pentru că detectarea fraudelor europene a fost insuficientă și raportarea fraudelor europene a fost inexactă. Pentru mine, nu există țări curate”, a declarat Laura Codruța Kovesi, potrivit Fanatik.

Totodată, procurorul șef al Parchetului European a ținut să precizeze faptul că se așteaptă ca numărul cazurilor de fraudă cu fonduri din PNRR să crească în viitor, mai notează Fanatik. 

Print Friendly, PDF & Email