12 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Șeful Executivului, primit în audiență la Vatican de către Papa Francisc

Premierul Marcel Ciolacu a fost primit în audiență de către Papa Francisc, la Vatican, joi, 15 februarie. Șeful Executivului se află într-o vizită de lucru în Italia, aceasta fiind cea de-a doua zi a vizitei. 

„Astăzi am avut ocazia specială să discut la Vatican cu Sanctitatea Sa Papa Francisc și să-i exprim recunoștința pentru sprijinul acordat comunităților românești din Italia și din întreaga Europă”, a anunțat Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Cu ocazia vizitei la Vatican, premierul român i-a oferit Papei Francisc un tablou cu tematică religioasă, realizat de un pictor iconograf din Cluj, în care sunt ilustraţi cei şapte preoţi greco-catolici morţi în închisorile comuniste, beatificaţi de Papă în timpul vizitei acestuia în România, precum și produse tipic românești.

După întâlnirea cu Suveranul Pontif, Marcel Ciolacu a avut o întrevedere și cu Pietro Parolin, cardinalul secretar de stat.

În continuarea vizitei de lucru pe care o efectuează la Roma, prim-ministrul român are programate convorbiri oficiale cu omologul său italian, Giorgia Meloni, şi participarea la o reuniune interguvernamentală în format G2G în cadrul căreia vor fi semnate mai multe documente.

 

Print Friendly, PDF & Email