13 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Șoferii vor putea fi amendați și pe baza înregistrărilor video făcute de alți participanți la trafic

 

Un proiect de act normativ pregătit de Guvern prevede sancționarea șoferilor și pe baza înregistrărilor video primite de poliție de la alți participanți la trafic. Astfel, șoferii vor putea fi sancţionaţi pe baza înregistrărilor care surprind abaterea după ce poliţia stabileşte că acestea sunt veridice, reiese dintr-un proiect de act normativ analizat de Economica.net.

Şoferii vor putea fi amendaţi pentru comportament agresiv în trafic, urmarea înregistrărilor audio-video făcute de alţi participanţi la trafic, transmise poliţiei, mai reiese din proiectul de OUG consultat de Economica.net.

Polițistul rutier va putea constata contravenția de adoptare a unui comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice și ca urmare a verificării sesizării formulate de un participant la trafic, care a surprins aceste manevre agresive într-o înregistrare audio-video sau video.

Potrivit proiectului de act normativ consultat de Economica.net, sesizarea participantului la trafic trebuie să conțină în mod obligatoriu datele acestuia de identificare – nume, prenume și cod numeric personal sau codul unic de identificare, datele de contact – număr de telefon și adresa de corespondență, declarația pe propria răspundere cu privire la veridicitatea aspectelor percepute și a înregistrării audio-video sau video, data, ora, locul sau orice informaţii care conduc la identificarea locului unde a fost percepută și surprinsă posibila faptă contravențională, precum și semnătura, și să fie însoțită de înregistrarea audio-video.

Trebuie menționat că poliția rutieră va păstra confidențialitatea persoanelor care trimit sesizările, potrivit actului normativ.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email