14 iunie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Sondaj Avangarde comandat de PSD | Luptă strânsă între Nicușor Dan și Gabriela Firea pentru scaunul de primar general al Capitalei

Sursa: Facebook

 

Sondajul recent Avangarde, realizat la comanda PSD, arată o luptă strânsă între Nicușor Dan și Gabriela Firea pentru scaunul de primar general al Capitalei. 

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 29 mai – 2 iunie 2024, la comanda Partidului Social Democrat (PSD), pentru adunarea datelor necesare, fiind chestionat un eșantion de 1.150 de respondenți, reprezentativi pentru populația adultă (18+) a Capitalei. notează News.ro.
Datele Avangarde arată că lupta dintre Nicușor Dan și Gabriela Firea este extrem de strânsă. Cu toate astea, actualul primar al Bucureștiului este încă pe prima poziție cu un procent de 28,6% din intențiile de vot pentru Primăria Capitalei, mai scrie News.ro.

Luptă strânsă și între Piedone și Burduja

La o distanță de doar câteva procente, locul al doilea este ocupat de candidatul PSD și fostul primar general, Gabriela Firea, care ar putea fi votată de 26,5% dintre bucureștenii (cel puțin în urma sondajului). Următoarele două locuri sunt ocupate, după cum urmează:

  • Cristian Popescu – Piedone (Candidat al partidului PUSL) – un procent de 15,2%,
  • Sebastian Burduja (Candidat al partidului PNL) – un procent de 13,8%.

La o distanță considerabilă se află alți doi candidați pentru fotoliul de primar general al Capitalei, procentele arătând clar că nu au nicio șansă.

  • Mihai Enache (candidat al AUR) – un procent de 7,4%,
  • Diana Șoșoacă (candidat al SOS România) – un procent de 5,3.

Amintim că alegerile pentru primarii de sector, pentru primarul general al Capitalei și pentru restul primăriilor din țară vor avea loc duminică, 9 iunie. Tot atunci, românii sunt chemați la urne și pentru a-și alege europarlamentarii care vor reprezenta interesele României în Parlamentul European.

Sondajul Avangarde a fost realizat prin interviuri față în față, la domiciliul celor chestionați, eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, fiind de +/- 2,8%. Cu toate acestea, indiferent de rezultatele sondajelor, cetățenii trebuie să se prezinte la urne pentru a-și exercita dreptul la vot.

Print Friendly, PDF & Email