5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Spectacolul ”Criza. Kit de supravieţuire” de Mihaela Michailov şi David Schwart, în premieră la Teatrul Masca, pe 15 octombrie

Foto: Agerpres

Spectacolul “Criza. Kit de supravieţuire” de Mihaela Michailov şi David Schwartz se va putea vedea, în premieră, la Teatrul Masca, pe 15 octombrie, de la ora 18,00.

Potrivit unui comunicat Agerpres, premiera este urmată de discuţia postspectacol în legătură cu  realismul în artă, mai exact “Ce e real şi ce e realitatea?”, cu Tudorina Mihai – coordonatoare programe la Fundaţia Friedrich Ebert, Bogdan Popa, cercetător şi teoretician, Mihaela Michailov, dramaturgă, David Schwartz, regizor.

Apoi, trebuie amintot faptul că două avanpremiere sunt programate pe 13 şi 14 octombrie, de la ora 19,00.

În distribuţia spectacolului e află Anamaria Codiţă, Anamaria Feraru, David Drugaru, Silvana Mihai, Vlad Ionuţ Popescu.

Cel mai nou spectacol de la Masca reprezintă o explorare profundă a amprentei lăsate de criza financiară din 2009 – 2012 asupra vieţilor mai multor generaţii de copii şi adolescenţi. Scenariul a fost dezvoltat în cadrul atelierelor de documentare şi explorare a istoriilor personale şi reprezintă un exerciţiu de ficţionalizare a poveştilor de familie şi a experienţelor actorilor şi actriţelor din spectacol.

“Criza. Kit de supravieţuire” este despre copii care au crescut fără părinţii lor, răspândiţi peste tot în lume, muncind din greu ca să le asigure un viitor mai bun, copii care şi-au văzut părinţii împovăraţi de credite, trăind cu datorii, într-o Românie adâncită în instabilitate şi inechitate, potrivit prezentării spectacolului.

Print Friendly, PDF & Email