5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Spectacolul “Opera in your pocket” din 21 mai la ARCUB

Foto: News.ro

 

Spectacolul “Opera in Your Pocket”, despre cum arată opera secolului XXI pe librete inspirate de realităţi actuale, se va putea vedea pe 21 mai, ora 17.00, la ARCUB – Hanul Gabroveni. Un proiect-pilot iniţiat de Goethe-Institut şi jucat în premieră anul trecut, este prezentat, de această dată, în variantă mai specială de  concert şi marchează deschiderea celui mai important festival de muzică contemporană din România, Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi de la Bucureşti, potrivit unui comunicat preluat de News.ro.

Despre acest spectacol, curatorul “Opera in Your Pocket” şi regizorul de operă Robert Lehmeier declara: “Opera este un gen viu care continuă să fascineze şi să genereze noi forme de expresie, adaptate vremurilor în care trăim. Un teatru muzical de succes se bazează pe o colaborare strânsă între compozitori, libretişti, dirijori, regizori, interpreţi şi scenografi. În anul 2021, au avut loc ateliere «Opera in Your Pocket» în toate aceste domenii, sub îndrumarea unor experţi naţionali şi internaţionali. În urma selecţiei, au fost alcătuite trei echipe pentru a crea trei opere de cameră”.

De fapt, “Opera in Your Pocket” prezintă, într-o manieră nouă şi captivantă, trei opere contemporane de mici dimensiuni inspirate de lumea contemporană: “E vina ta!”, “Banii, banii, banii!” şi “Ciorbă primordială”.

Pe scenă vor urca sopranele Andreea Novac şi Mihaela Maxim, mezzosoprana Antonela Bârnat, baritonul Cătălin Petrescu şi basul Iustinian Zetea, cu participarea ansamblului coral alcătuit din sopranele Alina Bosovici şi Bianca Timaru şi mezzosoprana Ştefania Chitulescu.

Trebuie amintit faptul că biletele au fost puse în vânzare şi pot fi achiziţionate online de pe arcub.ro, Entertix.ro, Myticket.ro, în magazinele partenere şi la casa de bilete ARCUB (strada Lipscani 84-90).

Evenimentul din 21 mai este realizat de Goethe-Institut în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi (SIMN), Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Asociaţia Dacia Pro Academica, Centrul Internaţional de Cercetare şi Educaţie în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti.

Print Friendly, PDF & Email