26 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Spitalul construit de Asociația „Dăruiește Viață” din donații și sponsorizări a început să funcționeze

Foto: Asociația „Dăruiește Viață” / Facebook

Asociația „Dăruiește Viață” anunță că spitalul construit din donații și sponsorizări a început să funcționeze, de marți, 16 aprilie. Au fost deja mutați din clădirea veche a spitalului „Marie Curie” copiii din secțiile de oncologie, neurochirurgie, chirurgie și ATI.

 

„Spitalul construit la „Marie Curie” cu sprijinul a peste 350.000 de donatori și 8.000 de firme a început să funcționeze și a preluat copiii internați până acum în secțiile de oncologie, neurochirurgie, chirurgie și ATI din clădirea veche a spitalului.

Transferul a fost făcut de-a lungul mai multor zile, începând de miercuri, 10 aprilie și până în această dimineață, pentru a le oferi copiilor toate condițiile de siguranță și confort”, transmite Asociația „Dăruiește Viață” într-o postare pe pagina de Facebook.

Asociația va începe construcția unei noi clădiri în care să se mute și celalte secții ale spitalului „Marie Curie” iar vechea clădire va fi transformată pentru a oferi spații de cazare copiilor și părinților care vin din afara Bucureștiului să se trateze aici.

Spitalul construit din donații și sponsorizări a fost gata la finalul anului trecut, în 2023, cu toate dotările necesare.

Din cauza birocrației pentru avizul Ministerului Sănătății, spitalul este funcțional abia acum, după aproape 5 luni de la finalizare.

Print Friendly, PDF & Email