5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Spotlight Festival – 60 de ani Madrigal în 60 de secunde în sesiuni de video mapping

Foto: News.ro

Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” aduce pentru prima data muzica corală în cadrul  Spotlight Festival, în weekendul 21-23 aprilie. Corul Madrigal prezintă sesiuni de video mapping pe faţada Teatrul Odeon din Bucureşti, realizate de Mindscape Studio, pe piesa „Sârba pe scaun” de Grigoraş Dinicu în aranjamentul lui Alexandru Paşcanu, potrivit unui comunicat News.ro.

Spotlight Festival  ediția din acest an se desfăşoară în weekendul 21-23 aprilie, de la ora 20:00 la ora 23.00. Traseul Spotlight din acest an pornește de la intersecţia Calea Victoriei cu strada Piaţa Amzei şi continuă de-a lungul acesteia până la Cercul Militar, cu o ultimă oprire în Centrul vechi, la ARCUB – Hanul Gabroveni.

Evenimentul realizat de Corul Madrigal în cadrul Spotlight Festival 2023 se înscrie în programul aniversar „MADRIGAL 60”, care include o serie amplă de peste 30 de proiecte speciale, ce se vor desfăşura pe tot parcursul anului. Programul marchează 60 de ani de activitate neîntreruptă, excelenţă în muzică şi diplomaţie prin cultură pentru Corul Madrigal, devenit un simbol al constanţei artistice naţionale, dar şi al relevanţei culturale şi de imagine a României în lume.

Spotlight Festival reprezintă un proiect organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, alături de Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism, cu sprijinul MONUMENT for – Direcţia Generală de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public.

Print Friendly, PDF & Email