14 iunie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Spre pildă! În spatele oricărui bărbat arogant, cu un caracter slab, ar putea exista o femeie care să-l distrugă: Donald TRUMP, primul fost președinte american condamnat. Deși nu este definitivă, decizia vine cu cinci luni înainte de alegeri. Ce urmează

Stormy Daniels
Sursa foto: AFP

Vești proaste pentru fostul președinte SUA, Donald Trump, cu doar cinci luni înainte de alegerile prezidențiale. Trump a fost găsit vinovat de un tribunal din New York pentru falsificarea documentelor contabile cu scopul de a ascunde plățile făcute unei actrițe de filme pentru adulți. Verdictul vine cu cinci luni înainte de alegerile prezidențiale.

Fostul președinte Donald Trump a fost acuzat de procurorul districtului Manhattan pentru 34 de infracțiuni penale de stat, inclusiv de falsificarea de facturi, bonuri și cecuri pentru a masca o plată de 130.000 de dolari către Stormy Daniels.

Donald TRUMP
Sursa foto: AFP, Kena Betancur

 

Banii au fost plătiți pentru a-i cumpăra tăcerea în legătură cu presupusa lor întâlnire sexuală din 2006, notează Europa Liberă România.

Este prima oară în istoria SUA când un fost președinte este condamnat. Deși decizia nu este definitivă, Trump a ieșit destul de „șifonat” după această veste. Mai ales că, în urmă cu puțin timp, se considera deja președinte reales și anunța măsuri șocante vizând NATO, state membre NATO și Rusia.

Potrivit Europa Liberă România, Stormy Daniels a încercat să facă publică presupusa relație cu Donald Trump cu o lună înainte de alegerile din 2016, ceea ce ar fi putut afecta candidatura candidatului republican la președinție.

Avocatul personal al lui Trump de atunci, Michael Cohen, a declarat în fața instanței că i-a virat avocatului lui Daniels 130.000 de dolari cu câteva zile înainte de alegeri, la cererea lui Trump, mai scrie Europa Liberă România.

Ce urmează pentru Donald Trump

Fostul președinte american Donald Trump și o lume întreagă așteaptă decizia judecătorului care urmează să dea sentința în procesul în care jurații l-au găsit vinovat pe Donald Trump.

Sentința depinde de mai mulți factori, inclusiv de antecedentele penale ale lui Trump și de numărul capetelor de acuzare, spune Brian Kalt, profesor de drept la Michigan State University.

De altfel, decizia judecătorului poate varia de la o amendă sau eliberare condiționată până la o pedeapsă cu închisoarea de până la patru ani. Pe de altă parte, în cazurile în care inculpații primesc efectiv o pedeapsă cu închisoarea pentru o astfel de infracțiune fără violență, pedeapsa nu depășește un an.

Profesorul Brian Kalt spune că, în teorie, Trump ar putea merge la închisoare. Totuși, în practică, este puțin probabil pentru că fostul președinte nu are cazier judiciar anterior.

Până la o sentință definitivă, Trump pare să fie judecat dur de americani. Protestarii care l-au așteptat pe Trump la ieșirea din sala de judecată și-au exprimat destul de clar opinia. Așadar, „juriul” format din alegători consideră că Trump este vinovat și că nu poate fi mai presus de lege.

Caracter slab și gura mare, combinație fatală

În luna februarie, când Trump se credea pe val, declara arogant că ar încuraja Rusia să facă ce vrea cu  membrii NATO care nu-și plătesc partea la bugetul alianței transatlantice. 

Declarația lui Trump este considerată de administrația Biden drept „îngrozitoare și dementă” și este cea mai dură dintre declarațiile făcute de Trump de-a lungul timpului împotriva NATO, organizație față de care și-a exprimat reticența în câteva rânduri, în perioada mandatului său prezidențial.

„Încurajarea invaziilor asupra celor mai apropiați aliați ai noștri de către regimuri criminale este îngrozitoare și dementă și pune în pericol securitatea națională americană, stabilitatea globală și economia noastră, acasă”, a declarat, sâmbătă seară, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates.
„În loc să îndemne la războaie și să promoveze haosul alienat, președintele Biden va continua să consolideze leadershipul american și să susțină interesele noastre de securitate națională!”, a adăugat Bates.
 „Președintele Biden a refăcut alianțele noastre și ne-a făcut mai puternici în lume, deoarece știe că prima responsabilitate a fiecărui comandant suprem este să mențină poporul american în siguranță și să rămână fidel valorilor care ne unesc”, a mai spus  Bates.
Print Friendly, PDF & Email