14 iunie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Știați că 3 iunie 1965 a fost ziua când maiorul Edward H. White II s-a lansat în spațiu? Ce spunea primul astronaut american despre experiența în premieră

Sursa foto: NASA
Știați că 3 iunie 1965 a fost ziua când maiorul Edward H. White II s-a lansat în spațiu? Ce spunea astronautul american despre experiența în premieră de la care s-au împlinit deja 59 de ani. 
„La 3 iunie 1965, la 190 de kilometri deasupra 🌎 Pământului, maiorul Edward H. White II deschidea trapa capsulei Gemini 4, devenind primul 👨‍🚀 astronaut american care a „pășit” în spațiu.
Atașat de navă cu o frânghie de 7 metri, White a rămas în afara capsulei timp de peste 20 de minute. Ulterior, a declarat că ieșirea în spațiu a fost cea mai confortabilă parte a misiunii și a spus că momentul când a trebuit să se întoarcă pe navă a fost „cel mai trist moment” din viața sa”, transmite Ambasada Statelor Unite ale Americii la București într-om postare pe pagina de Facebook.
Potrivit NASA, în timpul ,misiunii, White purta un costum creat special. De asemenea, casca de protecție avea un vizor placat cu aur pentru a-l proteja de razele puternice, fără filtru, ale soarelui.
Din echipament mai făcea parte un tub de oxigen iar în mâna dreaptă purta un dispozitiv special (Hand-Held Self Maneuvering Unit) cu ajutorul căruia controla mișcările din spațiu.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=NQII-O6Nn2U
Print Friendly, PDF & Email