12 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Studiu: Calitatea aerului și lipsa spațiilor verzi sunt principalele nemulțumiri ale locuitorilor Capitalei

Peste 50%  dintre bucureșteni sunt nemulțumiți de starea mediului din zona în care locuiesc, în timp ce 35% sunt indiferenți și doar restul de 11% se declară mulțumiți. Cu toate acestea, doar 23% dintre respondenți vor să se implice în soluționarea problemelor de mediu pe care le identifică, arată un sondaj realizat de Fundația Comunitară București, citat de rfi.ro. 

„Printre principalele probleme legate de mediu pe care bucureștenii le reclamă în ceea ce privește relația lor cu orașul sunt: calitatea aerului, 77%, managementul deșeurilor,70%, spații verzi, 62%, efectele climatice pe care le revedem în oraș 52% și mobilitate urbană Transporturi 50%”, explică Alina Kasprovski, directorul executiv al Fundației Comunitare București pentru rfi.ro.

„Sunt trei locuri din care ne uităm în ceea ce privește măsurile: În primul rând, mediul, fiind un ecosistem, nu poate fi rezolvat printr-o singură măsură și de asta e nevoie și în asta, credem noi, la platforma de mediu pentru București, ca societatea civilă, companiile și administrația publică să vină împreună și să rezolve astfel de probleme.

Evident, în primul rând, este treaba administrației locale să ofere o calitate a mediului, și până la urmă, o calitatea vieții în oraș mai bună, dar prin finanțare de proiecte, ceea ce noi facem la Fundația Comunitară București, putem să testăm anumite idei sau putem să propunem soluții la scară largă.

Și o să vă dau câteva exemple din proiectele pe care noi le finanțăm, pentru că tot e vorba de calitatea aerului, vorbesc de Aerlife.ro, care este platforma de măsurare a calității aerului în București care ne atrage atenția de fiecare dată când sunt depășiri ale limitelor maxime admise pentru sănătatea umană.

E un proiect finanțat cu bani privați sau Parcul Natural Văcărești și alte zone naturale urbane care sunt în dezvoltare acum și care pot să devină adevărate oaze de verdeață, la fel, sunt proiecte dezvoltate prin finanțare privată.

Credem că e nevoie să nu așteptăm să vină doar administrația locală să le rezolve, ci e nevoie să punem cu toții mână de la mână și să le rezolvăm”, a mai explicat Alina Kasprovski la rfi.ro.

În opinia sa, și bucureștenii ar putea contribui la un aer mai curat și la dezvoltarea spațiilor verzi prin îngrijirea grădinii din fața blocului. Astfel, Capitala ar avea mai mult oxigen și aer curat.

 

 

Print Friendly, PDF & Email