13 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Telecabina cu care turiştii pot ajunge în Cetatea Devei, funcţională din 29 martie

Foto: News.ro

Telecabina care facilitează accesul în Cetatea Deva a fost pusă în funcţiune vineri şi este disponibilă pentru cei care doresc să viziteze monumentul istoric, a anunţat Primăria municipiului Deva, potrivit News.ro.

Noul ascensor are o capacitate de 30 de persoane.

Investiţia realizată a presupus modernizarea instalaţiei de transport înclinat, a sistemelor de comandă şi siguranţa funcţională a acestora, modernizarea celor două staţii (plecare şi sosire), amenajarea şi refuncţionalizarea zonei de aşteptare în zona pietonală de la poalele Dealului Cetăţii, redimensionarea camerelor tehnice în cele două staţii (plecare, sosire) pentru noile fluxuri de turişti, modernizarea grupurilor sanitare, adaptarea rampelor pentru persoanele cu deficienţe neuromotorii la standardele şi normativele în vigoare.

De asemenea, în zona de aşteptare au fost montate bănci, coşuri de gunoi, a fost realizat iluminatul exterior cu led, au fost plantaţi copaci ornamentali şi rondouri pentru flori. De asemenea, a fost iluminat arhitectural grupul statuar al gimnastelor.

Telecabina funcţionează zilnic, între orele 10:00-19:00. Un bilet pentru o călătorie dus-întors pentru adulţi costă 20 de lei. Copiii până la 14 ani şi pensionarii vor plăti 10 lei/călătorie dus-întors. Persoanele cu dizabilităţi au acces gratuit.

Print Friendly, PDF & Email