13 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Tone de gunoaie pe marginea drumurilor: 175 de tone de deșeuri strânse, doar în 2023, de pe marginea drumurilor din Harghita

 

O cantitate de 175 de tone de gunoaie a fost strânsă, în 2023, de pe marginea drumurilor naţionale care traversează judeţului Harghita, suma plătită firmelor de salubrizare care preiau aceste deşeuri ajungând la 100.000 de lei. 

 

Angajații Secției de Drumuri Naționale (SDN) adună în fiecare zi de luni și vineri gunoaiele aruncate pe marginea celor șapte drumuri naționale din Harghita, pe o lungime de peste 400 de kilometri. Ulterior, deșeurile strânse sunt ridicate de companiile de salubritate, explică șeful punctului de lucru al Secţiei de Drumuri Naţionale (SDN) Miercurea-Ciuc, Cătălin Romanescu.

Costurile pentru preluarea deșeurilor nu sunt deloc mic, pentru ridicarea celor 175 de tone de deşeuri adunate în anul 2023 plătindu-se aproximativ 100.000 lei, mai anunță șeful SDN, citat de Agerpres.

Cătălin Romanescu spune că, pe marginea drumurilor naţionale, se găsesc aruncate deşeuri dintre cele mai diverse, de la PET-uri, hârtii şi diferite ambalaje, până la paturi, perne şi saci plini cu gunoi menajer, acestea fiind găsite, în special la intrarea şi la ieşirea din localităţi.

În timp ce tone de gunoaie sunt aruncate la marginea drumurilor naționale, coșurile de gunoi din parcări sunt vandalizate periodic.

„Au fost montante coşuri de gunoi în parcări şi montăm în continuare, dar sunt vandalizate. Trebuie să umblăm la simţul civic al oamenilor, să nu mai arunce gunoiul pe geam, să-l ducă acasă sau la tomberoanele pe care le găsesc în localităţi”, a mai explicat Romanescu.

În opinia șefului SDN Miercurea-Ciuc, o soluţie pentru rezolvarea acestei probleme ar fi monitorizarea tuturor drumurilor naţionale cu  camere video iar cei care aruncă gunoaiele să fie traşi la răspundere, mai notează Agerpres.

Print Friendly, PDF & Email