5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Tramvaiul Imperio cu numărul 50 a intrat în circulaţie

Foto: Agerpres

Al cincizecilea tramvai Imperio, dintre cele 100  care au fost contractate de Primăria Municipiului Bucureşti, intră de marţi în circulaţie pe linia 1, potrivit unui comunicat Agerpres.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat că, potrivit contractului, Astra furnizează săptămânal un tramvai nou. El a menţionat că, după eforturile susținute făcute de administraţia locală pentru a îmbunătăţi transportul public, a existat o creştere de 25% a numărului de utilizatori, comparativ cu anul anterior.

“Suntem la jumătatea contractului de livrare a celor 100 de tramvaie. A venit tramvaiul numărul 50. De fapt, şi tramvaiul numărul 51. Este parte din investiţiile mari pe care le facem în transportul public. Până la sfârşitul anului, o să vină cele 100 de autobuze electrice şi, până în primăvara viitoare, o să vină cele 100 de troleibuze. Parte din ele sunt finanţate din fonduri europene, parte din Fondul de Mediu şi cu o mică contribuţie a Primăriei”, a precizat Nicuşor Dan, în cadrul unei conferinţe de presă, la Depoul STB Giurgiului.

El a reamintit că CGMB a aprobat studiul de oportunitate pentru achiziţionarea altor 250 de tramvaie, care ar urma să completeze flota şi să genereze o diminuare a costurilor cu mentenanţă. Totodată, peste aproximativ trei săptămâni ar urma să fie semnate contractele pentru modernizarea a 30 de kilometri de linie de tramvai.

Preşedintele grupului de firme Astra Arad, Valer Blidar, a susţinut că obligaţiile contractuale sunt îndeplinite “în ciuda unor îndoieli ale unora”.

Blidar a menţionat că, până în prezent, graficul de livrare a fost depăşit cu trei tramvaie, iar până la sfârşitul anului vor fi livrate 70, faţă de cele 65 prevăzute în grafic.

Print Friendly, PDF & Email