26 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Tururi ghidate şi concerte la Teatrul Nottara, pe 18 mai, la ”Noaptea muzeelor”

Foto: Agerpres

Teatrul Nottara  și-a  anunțat participarea pe 18 mai la ”Noaptea muzeelor” cu trei evenimente separate, grupate sub numele “Noaptea albă la Nottara – ediţia a II-a”.

Mai cu seamă, evenimentele debutează cu o serie de tururi ghidate, în intervalul orar 20,00 – 24,00, în expoziţia “Origini / Repere – o călătorie în istoria Teatrului Nottara”, ce documentează perioada 1942-1983 şi punctează etapele importante de dezvoltare şi de evoluţie ale Teatrului Nottara, potrivit unui comunicat Agerpres.

“Este o călătorie în timp, prin care ne întoarcem la contextul socio-istoric al epocii în care s-a născut ideea construirii acestei clădiri, planurile pentru care era destinată iniţial, cum s-a transformat de-a lungul unei epoci complicate şi sub mai multe regimuri politice. Este un proiect inedit în spaţiul teatral românesc, al cărui scop este să facă mai bine cunoscută istoria clădirii de pe Bulevardul Magheru şi povestea Teatrului Nottara”, precizează sursa citată.

În cadrul tururilor ghidate participanţii vor avea ocazia să descopere  şi o parte din culisele teatrului şi vor putea descoperi astfel mecanisme şi mistere din spatele scenei.

Print Friendly, PDF & Email