14 iulie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Ultimele zile de Art Safari. Expoziţiile dedicate dragostei se mai pot vedea până la 10 septembrie

Foto: News.ro

Art Safari Love Edition îşi mai aşteaptă vizitatorii în ultimele zile până duminică, 10 septembrie, la Palatul Dacia-România. Din programul acestui sezon fac parte 4 expoziţii care sărbătoresc iubirea: Love Stories, în colaborare cu National Portrait Gallery, Londra, cu peste 100 de capodopere de Andy Warhol, Man Ray, Van Dyck sau David Hockney, şi trei expoziţii de artă românească clasică şi contemporană, potriviti unui comunicat News.ro.

„Emoţii puternice, fluturi în stomac, dragoste platonică sau relaţii de durată? Spectacolul iubirii se mai vede la Art Safari Love Edition doar până duminică, 10 septembrie. Poveştile de dragoste fascinează omenirea dintotdeauna, iar arta a oferit de-a lungul timpului mărturii emoţionante ale acestora. Din colecţia muzeului National Portrait Gallery, Londra, în inima Bucureştiului, Love Stories – o expoziţie care a cucerit toate generaţiile.”- a explicat Ioana Ciocan, CEO Art Safari şi comisar al României la Bienala de Artă de la Veneţia.

“Love Stories”, curator: Lucy Peltz, expoziţie realizată în parteneriat cu National Portrait Gallery, Londra

“Love Stories” reprezintă o expoziţie-odă  ce este dedicată dragostei. De la ideea că dragostea era o boală periculoasă, până la celebrarea contemporană a acesteia ca modalitate de a găsi împlinirea în viaţă, iubirea a fost o trăsătură constantă şi definitorie pentru umanitate. David şi Victoria Beckham, Meghan Markle şi Harry, Mick Jagger, Audrey Hepburn, Naomi Campbell sunt doar câteva dintre celebrităţile prezente în expoziţie.

„Love Stories” cuprinde şi o secţiune românească cu opere semnate de artişti români, printre care marele pictor Nicolae Grigorescu, dar şi corespondenţa de dragoste dintre Constantin Brâncuşi şi una din marile sale iubiri, dansatoarea Florence Meyer. Instalaţia Anei Bănică dedicate poveştilor de zi cu zi ale unui cuplu a devenit rapid cel mai fotografiat loc al ediţiei.

Print Friendly, PDF & Email