29 februarie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Un nou document obligatoriu pentru proprietarii de autovehicule

 

Proprietarii de autovehicule din România vor fi obligați, de la 1 decembrie anul acesta, să obțină un nou document de la Registrul Auto Român (RAR) dacă vor vrea să își vândă mașina. Iată în ce condiții se obține RAR Auto-Pass.

Registrul Auto Român (RAR) introduce un nou document, care va fi obligatoriu la vânzarea unei mașini la mâna a doua. Este vorba de un certificat care garantează că informațiile prezentate de vânzător sunt reale, notează Pro Motor.

RAR Auto-Pass este un document ce va fi eliberat la vânzarea mașinii pentru a fi prezentat cumpărătorului și va conține informații despre numărul exact de kilometri parcurși, precum și despre istoricul privind accidente.

„Pentru toate mașinile second hand, acest document va fi obligatoriu la vânzarea vehiculului. Vânzătorul e obligat să-l obțină de la RAR și să-l înmâneze cumpărătorului.

În perioada următoare vor fi corelate datele de la service-uri, asiguratori, stații ITP și reprezentanțe RAR din toată țara”, a declarat pentru ProMotor purtătorul de cuvânt al Registrului Auto Român, Roxana Dima.

Pentru a obține noul document, proprietarul mașinii trebuie să solicite eliberarea RAR Auto Pass la Registrul Auto Român. Nu este nevoie să se prezinte cu vehiculul la RAR pentru a primi acest document, însă e obligatoriu ca mașina să fie înscrisă în circulație.

În ceea ce privește costul documentului, acesta este estimat pentru eliberarea la 50 de lei, mai notează Pro Motor.

Documentul va fi obligatoriu de la 1 decembrie 2024 pentru toți proprietarii care vor să-și vândă mașina.

 

Print Friendly, PDF & Email