22 februarie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Un nou protest în București: taximetriști din întreaga țară sunt așteptați în Piața Constituției

Foto: automarket.ro

Un nou protest în Capitală: taximetriști din întreaga țară sunt așteptați în Piața Constituției. Aceștia acuză companiile de ride sharing de concurență neloială.

 

Taximetriștii protestează luni, 29 ianuarie, în Piața Constituției din București, cerând ,,eliminarea nedreptăților și dublei masuri, create în timp, între Taximetrie și Transportul Alternativ!”

Actiunea are ca scop atragerea atentiei Guvernului Romaniei, privind multiplele solicitari depuse in ultimele sapte luni, in incercarea de a modifica Legea 204/2019.

Potrivit asociațiilor de profil, pe lista revendicărilor taximetriștilor, pentru care ies în stradă, se aflp urmatoarele puncte:

„1. Respectarea Art. 6 din Legea 204/2019 cu privire la fiscalizarea curselor și comisioanelor printr-o entitate fiscală înregistrată la ONRC cu SUSPENDAREA avizului tehnic până la intrarea în legalitate.

2. Limitarea copiilor conforme, pe criterii similare cu cele aplicate serviciului de taximetrie, având ca rezultat protejarea calității vieții și aerului, aglomerării traficului și poluarea din marile orașe.

3. Eliminarea posibilității de emitere a copiei conforme pentru auto deținute de operatori cu contract de comodat sau închiriere. Ridicarea pragului de autorizare la vechimea mașinii, minim E6.

4. Interzicerea colantării, sau aplicarea regulamentelor locale cu privire la reclame, pe autoturisme la platformele digitale.

5. Eliminarea “tarifului dinamic” potrivit recomandărilor de la Consiliul Concutenței cu privire la practicile înșelătoare legea 204/2019,legea transportului alternativ, este o lege anti-concurențială, care pe lânga faptul că este neconstituțională, legiferează în fapt „transportul alternativ” în mod preferențial și în dauna activității de taximetrie la nivel național și care, în final, va conduce la intrarea în colaps a activității de taximetrie și care a dus deja la pierderea a mii de locuri de muncă la nivelul întregii țări.

Sperăm ca publiculși mass-media să înțeleagă lista noastră de revendicări, ne cerem scuze pentru disconfortul creat bucureștenilor și sperăm ca cererile noastre să fie auzite de decidenți”, transmit asociațiile citate de Realitatea PLUS.

Print Friendly, PDF & Email