14 iunie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

UPDATE: Explozie și incendiu DEDEMAN – Numărul răniților a crescut la 13 iar 4 persoane sunt în stare GRAVĂ! Pacienții în stare critică, transportați cu BLACK HAWK la București și Iași

Captură video Digi24.ro

 

UPDATE: Cele 13 victime ale exploziei au suferit mai multe arsuri și traumatisme; este vorba despre 10 bărbați și 3 femei, majoritatea fiind angajați ai centrului comercial.

Potrivit Digi24.ro, 4 persoane sunt în stare foarte gravă, 3 fiind intubate. 

Deflagrația ar fi fost produsă în urma unor lucrări la instalația de gaze din centrul comercial și, la momentul incidentului, în magazin, se aflau 110 persoane.

 

UPDATE: Numărul răniților a crescut de la 7 la 13 iar 4 persoane sunt în stare gravă! Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune într-o intervenție la Digi24 că victimele pot fi tratate în România, nefiind nevoie de transportul acestora în străinătate. Potrivit ministrului, în acest moment, se pregătește transportul răniților pe cale aeriană pentru a primi îngrijiri de specialitate: 2 la Iași, 2 la București. 

Pacienții în stare gravă vor fi transportați cu elicopter BLACK HAWK. Comparativ cu elicopterele SMURD care pot transporta un singur pacient, elicopterul BLACK HAWK poate transporta 4 pacienți, capacitatea maximă fiind de 12 persoane (pacienți, personal medical, pilot).

 

ALERTĂ! Explozie puternică, urmată de incendiu, la magazinul DEDEMAN din Botoșani, în dimineața zilei de vineri, 7 iunie! A fost activat PLANUL ROȘU de INTERVENȚIE, ceea ce indică o urgență majoră, notează Observator News.

ISU Botoșani a transmis vineri, 7 iunie, că am fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului, ceea ce indică o urgență majoră, în urma unei explozii puternice și incendiu la un magazin de bricolaj.

Potrivit Observator News, deflagrația s-a produs la un magazin DEDEMAN din Botoșani, unde, primele informații indică rănirea a 7 persoane. Alte 30 de persoane au ieșit singure din magazin. Se intervine pentru căutarea alte persoane surprinse în magazin și pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor.

La fața locului s-au deplasat 12 echipaje din cadrul Detașamentului Botoșani, cu patru autospeciale de stingere, trei ambulanțe SMURD și două ambulanțe aparținând Serviciului Județean de Ambulanță.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), centrul comercial Dedeman din Botoşani, unde s-a produs explozia de vineri în care au fost rănite 13 persoane, deţine autorizaţie de securitate la incendiu, precizează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

„Centrul comercial deţine autorizaţie de securitate la incendiu”, susţin oficialii IGSU.

 

 

Print Friendly, PDF & Email