14 iulie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

UPDATE: Procurorii au reținut 5 persoane în dosarul apartamentelor de lux vândute de mai multe ori

Foto: Observatorul Prahovean

 

UPDATE: Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au reținut cinci persoane, inclusiv funcţionari din cadrul Primăriei Ploieşti, în dosarul privind realizarea a zeci de apartamente în plus faţă de numărul prevăzut în autorizaţia de construire a blocului White Tower. 

Procurorii, „în vizită” la Primăria Ploiești: se fac percheziții în dosarul apartamentelor de lux vândute de mai multe ori. 

 

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au descins în dimineața zilei de joi, 8 februarie, la Primăria Ploieşti, pentru percheziții  având legătură cu afacerea White Tower, a declarat, pentru Agerpres, primarul Andrei Volosevici.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, în urma acestor percheziţii, mai multe persoane, între care şi arhitecta şefă, ar urma să fie duse la audieri.

De asemenea, vor fi ridicate documente de la Direcţia de Urbanism, arată sursele indicate de Agerpres.

În dosarul White Tower se află în arest preventiv avocatul Vlad Nichita şi doi reprezentanţi ai dezvoltatorului imobiliar, care sunt membri ai aceleiaşi familii (mamă şi fiu) – Mărioara Lupu şi Mihai Lupu, iar notarii George-Radu Tudose şi Maria Tudose sunt în arest la domiciliu.

8 mandate de aducere

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti a transmis că, în acest dosar au mai fost efectuate 15 percheziţii domiciliare la sediul unor dezvoltatori imobiliari din complexurile de locuinţe White Tower şi City Gate din Ploieşti, birouri notariale şi cabinete de avocatură, fiind puse în executare opt mandate de aducere.

“În fapt, în perioada 18.10.2016 – 20.10.2023, un dezvoltator imobiliar din Ploieşti, prin folosirea de mijloace frauduloase, respectiv convenţii scrise autentificate de către trei notari publici din Ploieşti, au indus în eroare un număr de 16 persoane vătămate, cauzându-le acestora un prejudiciu total în valoare de 985.500 euro şi 424.091 lei (în total 1.071.174 euro).

În concret, dezvoltatorul imobiliar încheia promisiuni de vânzare-cumpărare ale unor apartamente de locuit, urmate de achitarea integrală de către persoanele vătămate a contravalorii acestora şi apoi le înstrăina prin contracte de vânzare-cumpărare în formă autentică altor persoane”, spuneau procurorii.

În continuarea activităţii infracţionale, un avocat din cadrul Baroului Prahova, prin înţelegere cu reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar, a folosit două societăţi comerciale, pe care le controla în fapt, pentru a declanşa procedura falimentului dezvoltatorului imobiliar, astfel încât persoanele vătămate să fie în imposibilitatea de a-şi recupera prejudiciul, explicau anchetatorii.

“Anterior deschiderii procedurii de insolvenţă, reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar, împreună cu avocatul şi alte persoane, au urmărit lichidarea frauduloasă a activelor din patrimoniu, prin cesiunea cu titlu gratuit a unor bunuri imobile şi retrageri considerabile de sume de bani din conturile entităţii economice.

Reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar au fost asociaţi cu avocatul în cadrul edificării Complexului de locuinţe City Gate din Ploieşti. În prezent, reprezentanţii dezvoltatorului s-au retras din acest proiect de dezvoltare imobiliară, locul acestora fiind luat de către o altă societate comercială care a devenit asociatul în afaceri al avocatului”, se mai arăta în comunicatul transmis de Agerpres.

Print Friendly, PDF & Email