5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

USR dorește înfiinţarea de urgență a Avocatului Pacientului

Foto: Agerpres

USR susţine înfiinţarea ”urgentă” a Avocatului Pacientului, ceea ce va reprezenta un organism independent  care are ca scop  să apere drepturile acestora şi să investigheze cazurile de administrare defectuoasă, de abuz sau discriminare din sistemul de sănătate.

“Avocatul Pacientului trebuie înfiinţat urgent! Ceea ce s-a întâmplat cu Alexandra, care a murit în dureri fără ca cineva din spital să o fi băgat în seamă, într-o gardă în care unul sau mai mulţi medici dormeau, nu este o întâmplare. Nu este un accident pur şi simplu. Se întâmplă în fiecare zi undeva în ţară. E ceva ce putea fi evitat uşor, dacă în fruntea spitalelor am avea oameni competenţi, profesionişti care au ajuns acolo pe merit, nu prin numiri politice. Dar, OUG-ul dat de Vlad Voiculescu, care interzicea membrilor de partid cu funcţii de conducere să fie manageri de spitale, a fost respins de PSD – PNL. Ca să poată să-şi numească ei pilele în funcţii publice în continuare”, a scris USR, joi, pe pagian de Facebook.

Trebuie reamintit faptul că liderul USR Bucureşti, Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, a inclus în programul de guvernare din 2020 propunerea de înfiinţare a unui Avocat al Pacientului.

“După ce au dat USR afară de la guvernare, PNL şi PNL au eliminat propunerea din programul lor. USR cere PSD – PNL înfiinţarea acestui Avocat al Pacientului. Proiectul există, a fost scris de USR, trebuie doar să-l puneţi în aplicare”, se explică în postarea partidului.

Vlad Voiculescu aminteşte, totodată, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale din Capitală a implementat un proiect de digitalizare în mai multe unităţi sanitare.

Print Friendly, PDF & Email