26 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

USR solicită premierului Marcel Ciolacu reducerea taxării pe echivalentul salariului minim

Foto: News.ro

Reprezentanţii USR au spus că îi vor solicita premierului Marcel Ciolacu reducerea taxării pe echivalentul salariului minim. Aproape jumătate din câştigul brut al românilor este azi luat de stat. România are cea mai mare taxare a salariilor mici şi cel mai mare grad de sărăcie în muncă din Uniunea Europeană. Partidul considera că această situaţie nu mai poate continua. Statul român trebuie să ia urgent măsuri de schimbare a acestor politici de taxare păguboase.

„De ani de zile spunem că România are o problemă cu taxarea prea mare a muncii. Am oferit şi o soluţie: reducerea taxelor prin scutirea de la taxare pe salariul minim. În acest fel asigurăm o salarizare minimă decentă, stimulăm munca şi reducem migraţia economică a românilor în alte ţări. În sistemul actual, creşterea salariului minim se face din pix la nivelul brut, iar statul încasează aproape 50% din această creştere, punând presiune asupra mediului de afaceri. În schimb, reducerea taxării ar face ca oamenii să rămână direct cu mai mulţi bani în buzunar, fără nici o presiune suplimentară pentru angajatori, iar statul ar încuraja creşterea conformării şi reducerea evaziunii”, a declarat deputatul Claudiu Năsui (USR), membru al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, potrivit comunicatului de presă al partidului, preluat de News.ro.

Această decizie a venit în contextul în care premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că nu susţine scăderea impozitării pe salariul minim pe economie, ci mai mult promovarea unui sistem de deduceri. Premierul şi-a argumentat poziţia prin dorinţa de a evita ca şi mai mulţi angajaţi să fie încadraţi pe salariul minim pentru a beneficia de o eventuală scădere a impozitării acestuia.

Print Friendly, PDF & Email