22 februarie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Viceprimarul Capitalei: „De sâmbătă, 3 februarie, bucureștenii vor circula cu primele troleibuze noi Solaris!”. Iată care sunt traseele pe care vor fi introduse

Viceprimarul Capitalei: „De sâmbătă, 3 februarie, bucureștenii vor circula cu primele troleibuze noi Solaris!”. Iată care sunt traseele pe care vor fi introduse. 
Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, anunță că noile troleibuze Solaris vor fi scoase pe traseu începând de sâmbătă, 3 februarie. Potrivit anunțului făcut de viceprimar pe pagina  sa de Facebook, noile troleibuze vor înlocui treptat autobuzele, astfel că, pe linia 61, vor circula numai vehicule nepoluante.
„De sâmbătă, 3 februarie, bucureștenii vor circula cu primele #troleibuze noi Solaris!
De la sfârșitul acestei săptămâni, linia 336 va deveni linia 61, iar traseul acesteia va fi asigurat de 9 troleibuze Solaris cu autonomie și 11 autobuze.
Linia 61 va realiza legătura între centrul Capitalei și cartierul Militari și va prelua actualul traseu al liniei 336, pornind de la Piața Rosetti, până la Complexul Comercial Apusului.
_____
Preluarea acestui traseu va fi posibilă datorită autonomiei de 20 de km de care beneficiază troleibuzele Solaris. Aceasta va permite circulația troleibuzelor pe baterii, pe tronsonul cuprins între stația „Apusului” și capătul de linie „Complex Comercial Apusului”, unde nu există rețea electrică.

Pe ce trasee vor circula noile vehicule

Pe măsura livrării de către producător a altor noi troleibuze din lotul de 100 de unități, acestea vor înlocui treptat autobuzele, astfel că pe linia 61 vor circula numai vehicule nepoluante.
Porțiunea de traseu a actualei linii 61 (între zonele Master și Apusului) va fi acoperită de linia 62, al cărei parc de troleibuze va fi suplimentat corespunzător. Pe același tronson, călătorii pot utiliza și autobuzele liniei 178”, transmite viceprimarul într-o postare pe pagina sa de Facebook. 
Print Friendly, PDF & Email