14 iunie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

VIDEO | Dezastru în Germania din cauza inundațiilor! Avertismente MAE pentru diaspora și pentru românii care vor să călătorească în zonele afectate

Avertisment MAE pentru românii din Germania din cauza inundațiilor masive | Riscurile meteorologice continuă, astfel că au loc evacuări punctuale. Ce trebuie să știe românii din Germania și cei care intenționează să călătorească în zonele afectate.

 

Miniusterul Afacerilor Externe (MAE) a transmis într-un comunicat de presă că au loc evacuări punctuale din cauza riscurilor meteorologice  care continuă și pe viitor.

Sursa: DW

„De asemenea, există şi unele perturbări ale traficului feroviar şi rutier. Pentru gestionarea situaţiei, autorităţile bavareze au mobilizat circa 40.000 de persoane din forţele de intervenţie pentru protecţia civilă”, transmite MAE, într-un comunicat citat de News.ro.

Potrivit MAE, românii care locuiesc în Germania și cei care intenționează să călătorească în zonele afectate de inundații se pot informa în timp real în legătură cu situaţia meteorologică, accesând pagina de Internet https://www.dwd.de/DE/wetter/warnungen_gemeinden/warnWetter_node.html.

Totodată, situaţia detaliată a avertismentelor oficiale pentru fiecare localitate bavareză afectată poate fi consultată la pagina de Internet: https://www.dwd.de/DE/wetter/warnungen_gemeinden/warntabellen/warntab_bay_node.html.

„Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la München: +4989553307, +498998106143, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanenţă.

Riscurile meteorologice continuă

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următorul telefon de permanenţă al oficiului consular: +491602087789”, se precizează în comunicat. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://munchen.mae.ro, https://meteoalarm.org, şi https://www.mae.ro.

Reamintim că, în landurile federale Bavaria și Baden-Württemberg, ploile abundente au dus la inundații masive iar riscurile meteorologice încă există.

De altfel, potrivit prognozei Serviciului Meteorologic German (DWD), de duminică, 2 iunie, zone extinse din Bavaria și Baden-Württemberg se confruntă în continuare cu riscul unor furtuni puternice și ploi abundente.

“Dacă ploile lovesc pământul saturat de apă, vor avea loc din nou, rapid, inundații”, a explicat un angajat DWD. Străzile și subsolurile ar putea fi din nou inundate. Daunele cauzate de fulgere sunt, de asemenea, posibile, la nivel local, notează DW. 

Potrivit DW, în localitatea Pfaffenhofen an der Ilm din Bavaria Superioară, un pompier a murit în timpul unei operațiuni de salvare. Un purtător de cuvânt al districtului Pfaffenhofen a declarat că pompierul s-a răsturnat cu barca de cauciuc, în timpul unei operațiuni de salvare împreună cu alți trei colegi, fiind găsit decedat, în dimineața următoare. Bărbatul de 42 de ani se afla pe râul Ilm, împreună cu colegii săi, pentru a ajuta o familie să scape de viitură.

 

Print Friendly, PDF & Email