29 februarie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

VIDEO | Elevi în costume populare subțiri, ținuți în frig zeci de minute să danseze Hora Unirii

VIDEO | Elevi în costume populare subțiri, ținuți în frig zeci de minute să danseze Hora Unirii în fața autorităților. Momentul a fost semnalat de un părinte.

Un grup de 12 elevi de la o școală din Dej, județul Cluj, au fost duși de profesorii lor în Piața Bobâlna din centrul orasului, cu o zi înainte de Ziua Micii Uniri pentru a marca momentul festiv alături de oficialitățile locale. Momentul a fost filmat și postat pe YouTube de către un fotograf local și semnalat de un părinte Ziarului de Cluj.

La temperaturi foarte scăzute, elevii poartă doar costume populare, fără alte haine adecvate pentru vremea de afară, în timp ce profesorii, autoritățile și toți cei prezenți sunt îmbrăcați foarte gros.

Ținuți în frig și pentru poze

De altfel, potrivit datelor Administrației Naționale de Meteorologie, la ora 9 dimineața în Municipiul Dej erau înregistrate -6o C, iar la ora 14:00 era 1 grad Celsius. Evenimentul „Hora Unirii în Piața Bobâlna a avut loc la ora 12:40 și a durat cel puțin 20 de minute, potrivit orarului publicat de primărie, notează edupedu.ro.

Și pentru că elevii nu fuseseră ținuți suficient în frig, după momentul artistic, au mai stat și la fotografii cu autoritățile și profesorii, foarte bine îmbrăcați, echipați cu geci groase, cu căciuli sau palării de sezon.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Dej, Cercul Metodic al Profesorilor de Istorie și Muzeul Municipal Dej, potrivit unui comunicat al Primăriei Dej. 

 

Print Friendly, PDF & Email