14 iunie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

VIDEO | „Taxiul dronă” revoluționează transporturile. Inovația în mobilitate aeriană este și ECO FRIENDLY

Imagine generată de Inteligența Artificială

„Taxiul – dronă” va revoluționa transportul aerian, în vremuri când se caută constant inovații revoluționare care să răspundă atât cerințelor ce țin de timp, cât și de mediu. 

Industria mobilității deschide un nou capitol, un capitol în care inovația și sustenabilitatea merg mână în mână pentru a crea un viitor mai verde și mai accesibil pentru toți, relatează TVR Info.

Potrivit TVR Info, Ras Al Khaimah face un pas important în acest domeniu și pune un accent mare pe turism. Adică vrea ca turiștii care vin în emirat să se deplaseze mai repede, însă în același timp să reducă gazele cu efect de seră.

Autoritățile arabe au semnat recent un Memorandum de Înțelegere cu Skyports, lider în dezvoltarea infrastructurii pentru vertiporturi destinate taxiurilor aeriene electrice.

Acest parteneriat inovator va deschide calea către un turism sustenabil prin mobilitatea aeriană electrică și va duce la dezvoltarea unei rețele de astfel de aparate care să conecteze principalele atracții din Emirat.

Vorbim despre primul ecosistem de taxiuri aeriene electrice cu decolare și aterizare verticală din Ras Al Khaimah iar proiectul urmează să înceapă în perioada următoare, până în 2027, mai notează TVR Info.

Cât timp se câștigă datorită taxiului aerian

Călătoria de pe Insula Al Marjan la Jebel Jais durează aproximativ 70 de minute cu mașina. Adică o oră și puțin. După lansarea serviciilor de taxi aerian timpul se va reduce la mai puțin de 20 de minute. Asta înseamnă o scădere de cel puțin trei ori. Într-o lume a vitezei, când fiecare clipă contează, inovația este o veste excelentă.

De ce este important acest proiect? Pentru că emiratul și-a propus ca până în 2030 să ajungă la 3,5 milioane de vizitatori anual. Ei bine, această inițiativă răspunde direct necesității de soluții inovatoare pentru reducerea emisiilor de carbon în transportul terestru, sector care reprezintă 40% din emisiile de gaze cu efect de seră din industria călătoriilor și turismului, după cum subliniază Consiliul Mondial pentru Călătorii și Turism.

De asemenea, un alt jucător important pe scena internațională face progrese semnificative. Arcer Aviation, un producător de frunte în industria taxiurilor aeriene electrice, a marcat recent un moment important în evoluția sa. Zilele trecute, compania a anunțat că a primit certificatul necesar de la Administrația Federală a Aviației din SUA pentru a începe operațiunile comerciale, mai scrie TVR Info. 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email