5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Violonistul David Garrett va concerta, la finalul lunii iulie la Timișoara

Foto: Agerpres

David Garrett, artistul care a intrat în Guinness Book ca unul dintre cei mai rapizi violonişti din lume, va  susține un concert pe 31 iulie la Timişoara, în Parcul Rozelor, biletele fiind deja puse în vânzare postrivit unui anunț al  organizatorii evenimentului, preluat de Agerpres.

Celebrul artist, care cântă pe un Stradivarius din  anul 1716, a intrat în Guinness Book ca unul dintre cei mai rapizi violonişti din lume, având un record de 13 note muzicale pe secundă, în interpretarea piesei “Zborul bondarului”, de Rimski-Korsakov.

De altfel, concertul violonistului David Garrett se înscrie în  programul “Îndrăzneşte!/Dare!”, componentă “Timişoara, Capitală Europeană a Culturii”, fiind organizat de Casa de Cultură a Municipiului Timişoara şi finanţat de Primăria Municipiului Timişoara.

Biletele la eveniment sunt disponibile începând de luni, 3 iulie, pe www.bilete.ro., iar începând de vineri, 7 iulie, vor fi disponibile şi la Casa de Cultură a Municipiului Timişoara. Preţul biletelor este de 300 lei (VIP), 200 lei (standard) şi 90 lei (în picioare).

David Garrett s-a născut pe 4 septembrie 1980, la Aachen, în Germania, a primit prima sa vioară la vârsta de 4 ani şi a debutat cu Hamburg Philharmonics la 10 ani. La 13 ani, este cel mai tânăr artist care semnează un contract în exclusivitate cu Deutsche Grammophon, sub pseudonimul David Garrett, după numele de familie al mamei sale, de origine americană.

Print Friendly, PDF & Email