13 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Vlad Pascu va fi judecat pentru ucidere din culpă, nu pentru omor. Drept urmare, pedeapsa va fi mai blândă

Procesul lui Vlad Pascu a continuat joi, 4 aprilie, la Mangalia, după ce Curtea de Apel Constanța a respins cererea procurorilor de strămutare a cauzei. La termenul de joi, instanța a decis ca el să fie judecat pentru ucidere din culpă, nu pentru omor, ceea ce înseamnă o pedeapsă mai blândă.

 

Judecătoria Mangalia a decis la termenul de joi, 4 aprilie, judecarea lui Vlad Pascu pentru ucidere din culpă, nu pentru omor. Drept urmare, pedeapsa va fi mai blândă având în vedere că pentru această infracțiune pedepsele prevăzute sunt de la 3 la 10 de închisoare.

La termenul anterior, familiile victimelor ceruseră instanței, prin avocat, reîncadrarea faptei la omor calificat, unde pedeapsa este detenția pe viață sau închisoarea de la 15 la 25 de ani, notează TVR Info.

La termenul de judecată stabilit pentru data de joi, 4 aprilie, a fost pusă în discuție schimbarea încadrării juridice a faptei, în omor calificat. Dacă judecătoarea Ancuța Popoviciu va respinge cererea, ar putea fi ultimul termen al procesului pe fond.

Reamintim că la termenul anterior, în data de 14 martie, Vlad Pascu și-a recunoscut faptra și a cerut să fie judecat în procedură simplificată, ceea ce înseamnă reducerea cu o treime a limitelor pedepsei. Instanța a admis solicitarea sa.

Ce pedeapsă ar putea primi Vlad Pascu

Drept urmare, Vlad Pascu este judecat în acest moment pentru ucidere din culpă, infracțiune pedepsită cu închisoarea de la 3 ani la 10 ani şi 6 luni. Pentru că beneficiază de procedura simplificată, dacă va fi găsit vinovat, el va primi o pedeapsă cuprinsă între 2 ani şi 7 ani de închisoare.

Părinții celor doi tineri uciși în accident și cele trei victime rănite au cerut instanței, prin avocați, ca Vlad Pascu să fie judecat nu pentru ucidere din culpă, ci pentru omor calificat, unde pedeapsa este detențiunea pe viață sau închisoarea de la 15 la 25 de ani, mai relatează TVR Info.

Cu toate acestea, decizia de joi a instanței poate fi interpretată ca o primă victorie pentru cel ce a ucis doi tineri.

Print Friendly, PDF & Email