14 iulie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Vladimir Putin: Rusia va face tot posibilul pentru a încheia războiul și a eradica nazismul din Ucraina

Foto: Captură Sky News

 

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a anunţat joi, 29 februarie, în discursul său către poporul rus și întreaga lume, că Rusia va face tot posibilul pentru a încheia războiul din Ucraina şi a eradica nazismul din ţara vecină, transmite Agerpres care citează EFE.

“Nu Rusia a fost cea care a început războiul în Donbas (regiune din estul Ucrainei, ocupată parţial de Rusia – n.r.), dar noi vom face totul pentru a-l încheia, pentru a elimina nazismul şi a îndeplini obiectivele operaţiunii militare speciale” din Ucraina, a declarat Putin în discursul rostit în faţa camerelor reuniune ale parlamentului rus.

Vladimir Putin a explicat că Rusia nu va permite nimănui să se amestece în afacerile sale interne şi a reluat acuzaţia conform căreia Occidentul încearcă să distrugă Rusia din interior.

Putin spune că este sprijinit de majoritatea cetățenilor ruși

De asemenea, președintele Rusiei a mai spus că majoritatea cetăţenilor ruşi sprijină decizia sa luată acum doi ani de a trimite sute de mii de militari în Ucraina.

Vladimir Putin a mai afirmat că Moscova este pregătită pentru dialog cu SUA cu privire la stabilitatea strategică, dar a respins orice fel de încercare de a obliga Rusia să participe la negocieri.

Totodată, liderul de la Kremlin a anunţat că Rusia a folosit sisteme avansate de armament, inclusiv rachete hipersonice Zircon, şi că deţine avantajul militar în Ucraina, relatează Agerpres.

Print Friendly, PDF & Email