26 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Voluntari şi copii au plantat peste 3.000 de puieţi în comuna Ciulniţa

Voluntari ai asociaţiei Viitor Plus şi copii au plantat peste 3.000 de puieţi în comuna Ciulniţa, pentru a îmbunătăţi calitatea aerului într-o zonă industrială pe care autorităţile locale vor să o dezvolte pe viitor, potrivit news.ro.

Asociaţia ”Viitor Plus” s-a asociat cu mai multe companii, printre care şi Premier Energy, al treilea mare jucător în piaţa de distribuţie şi furnizare de gaze naturale, în efortul de împădurire care se concentrează pe zone din sudul ţării, unde sunt judeţe în care suprafaţa împădurită este de doar 5-10%, mult sub media europeană, care este de aproape 40%.

”La începutul lunii aprilie, Premier Energy împreună cu Asociaţia Viitor Plus au plantat peste 3.000 de puieţi în comuna Ciulniţa (Ialomiţa) cu scopul de a îmbunătăţi calitatea aerului într-o zonă industrială pe care autorităţile locale vor să o dezvolte pe viitor. Demersul de anul acesta face parte dintr-un efort mai larg început în toamna anului trecut, când acelaşi tandem s-a implicat în plantarea a 1.500 de  puieţi în localitatea Gherghiţa (Prahova)”, potrivit unui comunicat.

De altfel, Premier Energy este unul dintre principalii investitori în infrastructura energetică a zonei, unde a dezvoltat deja o reţea de gaze de aproape 20 de km. Demersurile de dezvoltare a reţelei locale au început anul trecut şi vor continua în localităţile învecinate neracordate  – Ivăneşti, Poiana, Afumaţi.

Edilul a amintit şi de investiţia în renovarea şcolii din Ciulniţa finalizată tot la începutul acestui an. „Premier Energy a fost alături de noi, deblocând situaţia dificilă în care ne aflam cu unitatea de învăţământ. Pentru autorizarea acesteia în condiţiile de noi norme ISU era nevoie de o investiţie consistentă, bani pe care nu îi aveam. A contat enorm pentru noi şi pentru copiii comunităţii mâna de ajutor întinsă”, a mai declarat edilul.

Print Friendly, PDF & Email