5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

WTA anunţă că respectă poziţia sportivelor ucrainene de a renunţa la tradiţia de a strânge mâna adversarelor din Rusia şi Belarus

Asociaţia Jucătoarelor de Tenis şi-a clarificat, luni seară, poziţia cu privire la jucătoarele ucrainene care decid să nu dea mâna cu adversarele lor ruse şi belaruse după meciuri, potrivit news.ro.

“Din cauza războiului reprobabil în curs de desfăşurare, WTA respectă poziţia sportivelor ucrainene de a renunţa la tradiţia de a strânge mâna adversarelor (din Rusia şi Belarus) la finalul unui meci, deoarece aceasta este o decizie personală. Avem unii dintre cei mai buni fani din lume şi le suntem recunoscători pentru pasiunea şi dedicarea lor şi le mulţumim pentru înţelegerea şi respectul lor faţă de sportivi”, se arată în declaraţia WTA.

Situaţia apăruse deja la Roland Garros, determinând-o pe Arina Sabalenka, nr. 2 mondial, să se exprime pe această temă, şi s-a repetat duminică, în timpul meciului din optimi dintre ucraineanca Elina Svitolina şi belarusa Victoria Azarenka, câştigat de prima.

Svitolina a cerut organizaţiilor de tenis să explice că nu vor exista strângeri de mână între ucrainence şi rusoaice sau belaruse.

Print Friendly, PDF & Email