30 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

România înregistrează un record îngrijorător al cazurilor noi de coronavirus

Foto: Robert Daly / Caia Image / Profimedia

Grupul de Comunicare Strategică a oferit o nouă informare privind evoluția coronavirusului în România. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 994 de cazuri noi, din 17.204 teste efectuate. Acesta reprezintă un nou record îngrijorător înregistrat în România de la începutul pandemiei.

Prin urmare, bilanțul total al infecțiilor COVID-19 în țară ajunge la 39.133 de cazuri.Dintre persoanele care au fost confirmate pozitiv,  până acum,  25.586  de persoane au fost externate, din care 24.454 sunt pacienți declarați vindecați și 2.612 reprezintă pacienți asimptomatici care au fost externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până la această dată, 1.087 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

De asemenea, s-au înregistrat 2.074 de decese  la persoane  care au fost diagnosticate cu infecție cu COVID-19. În ultimele 24 de ore, au fost consemnate 36 de decese ca urmare a infecțiilor cu noul coronavirus.  Aceasta reprezintă cel mai mare număr de morți înregistrat în 24 de ore. Pacienți care au decedat au fost internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Prahova, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București. La 35 dintre decese au fost raportate comorbidități.

În prezent, în cadrul secției de Terapie Intensivă se află internați 297 de pacienți.

La nivelul țării, până acum, autoritățile au prelucrat 984.396 de teste.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns