30 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

8 imigranţi au fost găsiţi morţi la bordul unei ambarcaţiuni în Marea Mediterană

Foto: Twitter

Cadavrele a 8 imigranţi, printre care o femeie însărcinată, au fost găsite la bordul unei ambarcaţiuni depistate în Marea Mediterană de paza de coastă italiană, a declarat vineri pentru AFP Filippo Mannino, primarul insulei Lampedusa, potrivit news.ro.

Paza de coastă a recuperat ambarcaţiunea joi seara şi a găsit la bordul ei opt cadavre, cinci bărbaţi şi trei femei, dintre care una era însărcinată.

Sunt, de asemenea, 42 de supravieţuitori, inclusiv două femei însărcinate, a declarat Filippo Mannino.

Insula Lampedusa este o stâncă de 20 de kilometri pătraţi situată la aproximativ 100 km est de coasta tunisiană, în inima Mediteranei, şi reprezintă prima poartă de intrare în Europa pentru migranţii care sosesc din Africa de Nord.

Italia este de ani de zile una dintre principalele destinaţii ale imigraţiei pe cale maritimă dinspre Africa spre Europa, înregistrând un număr record de 180.000 de sosiri în 2016.

În 2022, aproximativ 105.000 de migranţi au sosit în Italia şi încă aproape 5.000 au fost depistaţi de la începutul anului, o cifră în creştere puternică faţă de aceeaşi perioadă a celor doi ani precedenţi, potrivit site-ului Ministerului de Interne.

Subiectul imigraţiei şi al gestionării fluxurilor de migranţi se va afla pe agenda următorului summit extraordinar al Uniunii Europene, programat pentru 9 şi 10 februarie.

Print Friendly, PDF & Email