2 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Activiştii Fridays for Future au blocat intrarea în Ministerul Mediului

Activiştii Fridays for Future Romania au protestat, în această dimineaţa, în faţa Ministerului Mediului, blocând intrarea în instituţie cu zeci de perechi de pantofi şi afişe cu mesaje ce sugerau autorităţilor că nu au dreptul să ignore drama generaţiei care va experimenta cel mai puternic efectele schimbărilor climatice, potrivit Agerpres.

Acţiunea de protest a avut loc de Ziua Mondială a Acţiunii Climatice, celebrată în fiecare an pe data de 25 septembrie.

“Pandemia a demonstrat vulnerabilitatea sistemelor noastre actuale în faţa unor situaţii de criză. Chiar dacă, în acest moment, întreaga atenţie este îndreptată asupra crizei epidemiologice în desfăşurare, nu ne putem permite să uităm că ne aflăm încă într-o criză mai amplă, şi anume criza climatică şi ecologică. Deciziile pe care liderii noştri le iau în aceste momente vor determina dacă reuşim sau nu să evităm în viitorul apropiat alte catastrofe umane, posibil chiar mai grave decât cele cauzate de COVID-19, şi dacă următoarele situaţii de criză ne vor prinde sau nu mai pregătiţi”, a declarat Mihnea Teodor Popescu, coordonator al departamentului de PR al Fridays for Future Romania.

Potrivit organizatorilor protestului, acţiunea vine în contextul mai amplu al unei serii de proteste globale desfăşurate de activiştii pentru climă pe 25 septembrie, în limitele care garantează siguranţa în contextul pandemiei.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns