1 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Atentatele de la 11 septembrie din SUA: 19 ani de la tragedie

Foto: Getty Images

Astăzi, se împlinesc 19 ani de la atentatele din Statele Unite, comise de Al-Qaida la New York şi Washington, potrivit digi24.ro.

Aproape 3.000 de oameni, printre care 4 români, au murit când teroriştii au deturnat mai multe avioane şi le-au izbit de două simboluri americane: Turnurile Gemene şi Pentagonul.

De altfel, la 3 săptămâni după atacuri începea războiul Occidentului împotriva terorismului, un război care continuă şi astăzi.

11 septembrie 2001, New York, ora locală 8:46. Un avion de pasageri loveşte turnul nordic al World Trade Center din New York. Momentul a fost surprins de cameramanul unei televiziuni care realiza un reportaj. Aparatul de zbor, un Boeing 767, decolase din Boston şi urma să aterizeze în Los Angeles. La bord erau 11 membri ai echipajului şi 81 de pasageri, dintre care cinci s-au dovedit a fi terorişti.

New York, ora locală 9:03. Scenariul se repetă. Un alt Boeing 767, care zbura tot de la Boston la Los Angeles, loveşte al doilea turn. Cinci dintre cei 56 de pasageri de la bord erau terorişti.

Cauza unanim recunoscută este că la 11 septembrie 2001 a fost o serie de atentate teroriste organizate de gruparea Al-Qaida.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns