1 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Cea mai mare colecţie privată de whisky, scoasă la licitaţie

Foto: Agerpres

Cea mai mare colecţie privată de whisky din lume, a cărei valoare se estimează că ar putea ajunge la 8 milioane de lire sterline, cuprinde peste 3.900 de sticle de whisky, potrivit Agepres.

Printre băuturile din această colecţie se află o sticlă de ”Macallan” din 1926, care a devenit recent cea mai scumpă din lume după ce s-a vândut cu preţul de 1,5 milioane de lire.

Richard Gooding, decedat în anul 2014, a acumulat această colecţie de-a lungul mai multor decenii, călătorind regulat din Statele Unite în Scoţia pentru a achiziţiona sticle deosebite la licitaţii şi din distilerii.

Cele aproape 4.000 de sticle au fost păstrate de Gooding în propriul său ”pub”, o încăpere din casa sa din Colorado, care a fost concepută special pentru a pune în valoare colecţia.

”Nu a existat niciodată o licitaţie privată a unei colecţii ca aceasta, peste 3.900 de sticle de la un colecţionar particular. Este cea mai mare colecţie ca valoare, dar şi ca volum şi este foarte emoţionant să luăm parte la aceasta”, a spus Iain McClune, fondatorul Whisky Auctioneer.

Colecţia va fi scoasă la vânzare în cadrul a două licitaţii, în perioada 7 – 17 februarie, respectiv 10 – 20 aprilie 2020 pe site-ul Whisky Auctioneer.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns