2 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Consiliul European se reunește joi și vineri pentru noi discuții legate de situația pandemiei

Foto: Getty Images

Consiliul European se reunește astăzi și mâine în sistem videconferință pentru a discuta situația pandemiei de coronavirus și a măsurilor de pregătire pentru amenințările la adresa sănătății, securitate și apărare, potrivit digi24.ro.

Liderii statelor UE vor face un bilanţ al situaţiei epidemiologice, continuând să depună eforturi pentru a coordona răspunsul la pandemie şi punând accentul în special pe producţia şi introducerea vaccinurilor şi circulaţia persoanelor.

Membrii Consiliului European vor desfăşura, de asemenea, un prim schimb de opinii cu privire la lecţiile învăţate până în prezent pe parcursul pandemiei, în vederea consolidării rezilienţei UE la ameninţările la adresa sănătăţii. 

În ceea ce priveşte tema privind politica europeană de securitate şi apărare, liderii UE se vor axa pe consolidarea politicii de securitate şi apărare a UE, creşterea capacităţii UE de a acţiona în mod autonom şi de a-şi promova valorile şi interesele strategice pe scena mondială şi pe dezvoltarea parteneriatelor UE în materie de securitate şi apărare – în special cu NATO.

Vecinătatea sudică este un alt subiect de pe agenda reuniunii. În decembrie 2020, Consiliul European a adoptat concluzii privind acest parteneriat, liderii subliniind atunci că o vecinătate sudică democratică, mai stabilă, mai verde şi mai prosperă constituie o prioritate strategică pentru Uniune.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns