3 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Costel Alexe anunţă data de start a programului Casa Eficientă Energetic

Foto: digi24.ro

Ministrul Mediului, Costel Alexe, susţine astăzi o conferinţă de presă în care va anunţa data de start a programului Casa Eficientă Energetic pentru populaţie, potrivit Agerpres.

De asemenea, acesta va oferi și detalii despre lansarea în consultare publică a ghidului pentru programul Casa Eficientă Energetic pentru instituţii publice (şcoli, grădiniţe).

Proprietarii de case din România vor putea accesa o primă în valoare de maxim 15.000 de euro, prin care îşi pot eficientiza din punct de vedere energetic imobilele, a anunţat, în data de 12 mai, ministrul Mediului, Costel Alexe, în conferinţa de lansare în consultare publică a Ghidului de finanţare pentru Programul “Casa Eficientă Energetic”.

În România există case care pierd prin pereţi cel puţin 30% din energia pe care au în interior, 25% prin acoperişuri şi 25% prin ferestre, după cum a afirmat ministrul.

Costel Alexe a estimat atunci că de Programul “Casa Eficientă Energetic”, al cărui buget este de 100 de milioane de euro, vor putea beneficia aproximativ 9.000 de proprietari de case.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns