1 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Dominic Fritz: Există posibilitatea carantinării Timişoarei

Primarul Dominic Fritz a anunţat, astăzi, că există posibilitatea carantinării Timişoarei, în contextul în care rata de infectare în municipiu continuă să crească, iar în spitale şi în secţiile ATI nu se mai găsesc locuri libere.

Edilul îi îndeamnă pe cetăţeni, patronii de terase, magazine şi săli de fitness să respecte regulile de prevenire a contaminării cu SARS-Cov-2, pentru că dacă va fi impusă măsura de carantinare ar afecta în mod negativ întrega comunitate.

“Există posibilitatea carantinării Timişoarei. Tocmai pentru că nu mai sunt paturi în spitale şi sunt câteva comune periurbane care sunt, şi ele, propuse pentru carantinare. Eu cred că aşa cum este făcută acum, carantinarea nu ar avea efectele pe care ni le dorim. Nu cred că o carantinare a Timişoarei este o soluţie fezabilă, decât dacă am carantina tot judeţul Timiş, cu controale dure. Cred că încă avem o cale să evităm carantinarea, cu toate consecinţele aferente. Fac un apel la timişoreni să înţeleagă această situaţie. Eu înţeleg şi că din rândul operatorilor economici au ajuns la capătul puterilor. Dacă acum nu avem grijă şi ajungem într-un val în care tot ne va forţa să închidem economia, tot acolo ajungem. Pentru cei care au restaurante, săli de fitness, vă rog să respectaţi limitele impuse în pandemie”, a spus Fritz, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Agerpres.

Dominic Fritz a anunţat că de joi, 4 martie, se vor redeschide spaţiile din spitalul-suport COVID din cadrul Clinicii ASCAR.

Conform celui mai recent comunicat transmis de către DSP Timiş, în municipiul Timişoara rata de incidenţă a urcat la 7,25 la mia de locuitori, de la 6,99 înregistrată marţi. În judeţ rata de incidenţă a crescut, de asemenea, la 5,24 la mia de locuitori.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns